Najviše problema na putu Bačka Palanka – Gajdobra

Zasedao Opštinski štab za vanredne situacije.

1479

Opštinski štab za vanredne situacije zasedao je prošle nedelje i razmatrao dopis iz MUP Republike Srbije u cilju preduzimanja preventivnih i operativnih mera zaštite stanovništva i materijalnih dobara.


Aleksandar Borković

BAČKA PALANKA: Na sednici se razmatralo o aktuelnoj situaciju u opštini Bačka Palanka uslovljenu pogoršanjem vremenskih uslova i pojavom veće količine padavina i formiranju snežnog pokrivača.

– Pored toga, razmatrali smo i stanje infrastrukture. Zaključak je da je stanje redovno i stabilno, a da se putevi redovno održavaju i da su u prohodnom stanju. Javno komunalno preduzeće „Komunalprojekt“ koji održava deo puteva i trotoara u Bačkoj Palanci korektno radi svoj posao.

Snabdevanje energentima je stabilno, a tu mislimo na struju, gas i toplotnu energiju. Dakle, energetska situacija je stabilna, kao i zdravstvena u Domu zdravlja „Dr Mladen Stojanović“. Ni u Centru za socijalni rad nije bilo većih problema. Lekari i medicinske službe bez problema stižu u sva naseljena mesta, a svi pacijenti uredno stižu do Doma zdravlja na redovne terapije.

DOO „Ćosić“ koji održava puteve u našoj opštini redovno radi svoj posao i ističe da je stanje mehanizacije redovno i da je najveći deo mehanizacije od rane zore angažovan na terenu.

Evidentno je da postoji problem na putu Bačka Palanka – Gajdobra, a to je pravac koji ne održavamo mi već državna firma „Bačka put“. Taj pravac je najkritičniji tokom cele zime i naše je da utičemo na „Bačka put“ da redovno i što bolje održava taj deo puta koji spada u treći stepen prioriteta.

[wonderplugin_slider id=9]

 

To jeste državni put, ali za državu nije od ključnog značaja, kao što je recimo za nas. Problem je i ta so koja se baca, a koja, na žalost, ne deluje kada se temperature spuste ispod -5 stepeni Celzijusovih, kakve su bile kod nas tokom nedelje. Kada se temperatura spusti ispod minus pet, so nema efekta i put se ledi. Na žalost, nemamo bolja sredstva za održavanje puteva. U suštini, svi putni pravci u našoj opštini su prohodni i s te strane je stanje stabilno. To je ono što je najvažnije, kaže zamenik predsednika Opštine Aleksandar Borković.

– Apelovali smo na naše sugrađane, pre svega u Bačkoj Palanci, da čiste trotoare ispred svojih zgrada i poslovnih prostora i da sklanjaju automobile sa ulica, kako bi Zimska služba mogla neometano da radi svoj posao. Posebno se to odnosi na uske i jednosmerne ulice, naglašava Borković.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here