Proveravali smo: Zašto smo ove godine toliko dugo čekali klizalište?

3004

BAČKA PALANKA: Dok se u mnogim gradovima u Srbiji klizališta uveliko zatvaraju, u Bačkoj Palanci danas u podne otvoreno je klizalište na terenu u Bloku Partizan.


Jelena Kojić

Deca su ga dočekala sa oduševljenjem, ali mnogi naši sugrađani pitali su: Zašto tek sad i kako će klizalište raditi za vikend kada su najavljene temperature do 20 stepeni?

Kako je objasnila Jelena Kojić, rukovodilac komunalne higijene iz JKP „Komunalprojekt“, klizalište može da radi na temperaturi do 15 stepeni, tako da ukoliko temperatura bude veća, ili ako bude kiše, klizanje nije moguće.

„JKP Komunalprojekt vrši logističku podršku, kao i upravljanje i montiranje leda. Iznajmljivanje samog klizališta obezbedila je Opština, tako da mi nismo nadležni da odgovorimo zašto se do sad čekalo sa otvaranjem klizališta“, kaže Jelena Kojić.

Kontaktirali smo predsednika Opštine Bačka Palanka, Branislava Šušnicu koji kaže da su se od samog početka susreli sa više problema pre nego što je klizalište moglo početi sa radom.

Branislav Šušnica

„Prvo smo imali problem što klizalište nije moglo da se odledi tamo gde je bilo prethodno, tu smo izgubili 20 dana. Kada smo ga doneli kod nas, ovde smo imali razne probleme. Rešavali smo ih jedan po jedan, na kraju je i struja bila problem. Da smo mogli ranije da ga postavimo, sigurno bi to uradili. Ove godine je tako, sledeće godine ćemo drugačije reagovati“, izjavio je Branislav Šušnica za BaP vesti.

On dodaje da se rabalansom budžeta, planira odvajanje sredstava za kupovinu „našeg klizališta, da ne moramo da čekamo na druga i ne dođemo više u ovakvu situaciju“.

Pogledaj: Danas otvaranje klizališta u Bačkoj Palanci

Klizalište će raditi u narednom periodu od 12 do 20 časova, a ako vremenski uslovi to dozvole, biće otvoreno do 1. aprila. Iznajmljivanje klizaljki je potpuno besplatno, a potrebno je samo da deca ostave neki indetifikacioni dokument pri uzimanju klizaljki.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here