Počinje Sajam knjiga u Novom Sadu

786
Foto: Pixabay

Međunarodni sajam knjiga počinje danas, 7. marta na Novosadskom sajmu i trajaće do ponedeljka, 12. marta.


PR Sajma Mirjana Marić kaže da ove godine posetioce očekuje veliki broj noviteta.

„Ove godine ćemo prvi put na sajmu imati Andrićev institut, koji će predstaviti izdanja iz odeljenja za istoriju i književnost, imaćemo interesantne izložbe, između ostalog „Stefan Prvovenčani u književnosti i istoriografiji“ koju organizuje Narodna biblioteka u Kraljevu, a pored toga Udruženje „Adligat“ priprema izložbu veoma retkih i neobičnih knjiga, koju ne treba propustiti“, navodi Marić za 021.

[wonderplugin_slider id=9]

 

Deo sajamskog programa ove godine, biće i u centru Novog Sada.

„Svakog dana od 17 časova imaćemo nastupe poznatih pisaca koji će predstavljati romane koji su nedavno objavljeni ili izlaze u vreme sajma, a pored toga ove godine novitet je to da smo Sajam jednim delom izmestili u grad, tako da će tu biti različitih programa, druženje s piscima u šetnji Novim Sadom, obilazak kuća u kojima su stanovali poznati književnici… Takođe, svi zainteresovani moći će da se fotografišu kod Instagram okvira koji je postavljen ispred Gradske kuće na Trgu slobode“, kaže Marić.

Ono što posetioce takođe veoma zanima su sniženja i nova izdanja. Popusti će biti do 70 odsto, a dodatna sniženja su najavljena za 8. mart – Dan žena.

Radno vreme sajma je od 10 do 19 časova, a ulaz je besplatan.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here