Hajka na vukove i lisice

Obrovački lovci učesnici manifestacije.

1172

Dana 17. 02. 2018 godine 12 obrovačkih lovaca bili su učesnici na 37-oj hajki na vukove i lisice u Republici Srpskoj u opštini Šipovo na teritoriji Janja.


Sve učesnike njih oko 670 dočekao je i pozdravio predsednik Opštine Šipovo Milan Kovač koji je i predsednik lovačkog društva „Tetreb“ iz Šipova. U odboru za doček bili su i lovci iz Obrovca Brane Milovac i Nedeljko Medić koji su i redovni učesnici ovog lova, a i sami vuku poreklo sa teritorije Janja gde i danas imaju rodbinu i prijatelje.

Domaćini ovog skupa bili su pre svega Boško Popadić – Omaja i Cvijan Milovac zvani Hlebić iz sela Strojice. Učesnici u lovu su bili lovci iz Federacije BiH, RS, Slovenije, Italije, Švedske, Austrije, kao i članovi Lovačkog društva iz Obrovca koji godinama organizovano odlaze na ovu lovačku manifestaciju. Po nekim tvrdnjama početak hajke na vukove i lisice počeo je davne 1997.

[wonderplugin_slider id=13]

 

Prvi koji je učestvovao u lovu iz Obrovca je Dušan Medić. Lov je trajao 17. i 18. februara 2018. godine i odvijao se na prostoru Janja, a prema selima Ljuša, Natpolje, Gorica. Posle zajedničkog doručka lovci su podeljeni u grupe krenuli u lov organizovano po vrlo teškim uslovima sa velikim snegom. Zato je i ulov bio nešto skromniji. Odstreljen je jedan vuk, jedna lisica, divlja mačka dok su dva medveda isterana iz pećine.

Ovom prilikom lovce je posetio predsednik RS Milorad Dodik koji je oduševio sve prisutne šalom i pesmama koje je pevao. Predsednik Dodik je obećao da će doći i na narednu hajku na vukove i lisice.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here