Odbojkašice OŠ „Sveti Sava“ nižu uspehe uprkos teškoćama

Ovo je sjajan uspeh za Bačku Palanku, školski sport i školu.

995

BAČKA PALANKA: Osnovna škola „Sveti Sava“, jedna od tri u Bačkoj Palanci, jedina nema salu za bavljenje fizičkim vaspitanjem, a jedna je od retkih i u celoj opštini čiji učenici tokom zime nemaju uslove za vežbanje u namenskom prostoru.


Iako ova škola ima 880 učenika, spada među najveće u opštini, i nalazi se u centru grada, decenijama generacije bivših đaka želelo je, ali i sadašnjih priželjkuju da dobiju salu.

To, ipak, nije smetalo učenicama starijih razreda ove škola da se plasiraju na finalno školsko republičko prvenstvo u odbojci. U Prijepolju, gde je u drugoj polovini februara održano takmičenje, ovdašnje devojčice osvojile su srebrnu medalju, odnosno postale su školske vicešampionke Srbije u odbojci.

„Ovo je sjajan uspeh za Bačku Palanku, školski sport i našu školu“, rekla je nastavnica fizičkog Gordana Pušić koja je vodila svoje učenice do uspeha.

„Presrećna sam i ponosna na ove sjajne devojke, a ovo je još jedan razlog da konačno dobijemo fiskulnurnu salu. Zimi vežbamo u učionicama, ili u obližnjoj neuslovnoj sali Specijalne OŠ „Heroj Pinki“. Samo ako je lepo vreme vežbamo u školskom dvorištu. I ja sam bila učenica ove škole i nisam dočekala salu, nadam se da ću kao nastavnica to uskoro dočekati.“
Zimi vežbaju u učionicama, ili u obližnjoj neuslovnoj sali Specijalne OŠ „Heroj Pinki“. Samo ako je lepo vreme vežbaju u školskom dvorištu.

Na svoje učenice: Ivanu Zorić, Mionu Dimitrić, Lanu Ivanović, Jovanu Zelenović, Veru Vasić, Anju Mandić, Gabrijelu Zeljko i Ninu Bursać – ponosna je i direktorka OŠ Tatjana Kecman.

 

Deca su postigla velik uspeh, a to je još jedan razlog da se svi, kako mi tako i lokalna samouprava, angažujemo da uskoro i naša škola dobije salu za fizičko vaspitanje kao što priliči u ovom veku“, rekla je direktorica.„To više nije samo problem nas zaposlenih u školi, niti naše dece, to je problem i lokalne zajednice, odnosno opštine. Koliko deca žele salu govori i činjenica da su sami snimili kratki film i nameravaju da ga pošalju na adrese mnogih u Srbiji.

Ova škola, koja decenijama u ovoj varoši važi za prestižnu vaspitno-obrazovnu ustanovu teritorijalno pripada Mesnoj zajednici „Centar“ i bukvalno se nalazi u samom centru grada.

„Već dugo vremena nastojimo da se izborimo i stvorimo uslove kako bi konačno i ova škola imala svoju salu“, kaže Mišo Ivanović, predsednik Saveta MZ „Centar“.

„Kao član Školskog obora roditelja upoznat sam sa delom dosadašnjih problema, ali isto tako znam da postoji zemljište, odmah pored škole, gde bi se mogla podići sala, montažna ili zidana za decu i prosvetne radnike manje je bitno, jer će o tome svoju reč reći struka i finansijske mogućnosti.“

Da reči predsednika Saveta MZ imaju osnova potvrdio nam je mr Miroslav Sićević, direktor opštinskog Javnog preduzeća „Standard“, firme koja brine o urbanizmu i planovima ove opštine.

„Naše preduzeće radi, odnosno skoro je završilo urbanistički plan za novu sporstu salu, a čeka se samo saglasnost „Elektrovojvodine““, kaže Sićević.

„Urbanistički uslovi postoje, postoji zemljište, a kada se završi urbanistički projekat preći će se na izradu građevinskog projekta i sve će ići brže i lakše.“

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here