Sportisti velikog srca – Prikupljanje pomoći za Nikolu Jatića

2511

Nikola Jatić iz Obrovca je obolelo od cerebralne paralize (oštećenje dečjeg mozga na rođenju) i epilepsije. Nakon mučne borbe i velikog broja operacija, Nikoli se ukazala šansa da ode na rehabilitaciju u Sloveniju, kako bi poboljšao svoje zdravstveno stanje. S obzirom da njegovi roditelji ne primaju dovoljno pomoći od države, ne mogu sami da skupe sredstva koja su mu potrebna za operaciju.


Ovoga puta sportisti su pokazali svoje veliko srce i hrabar duh.

Teretana „Tehno Gym“ je organizovala humanitarnu akciju za prikupljanje novčane pomoći za Nikolinu petu operaciju. Kako su organizatori naveli, sav prihod od kotizacija ekipa ide za Nikolinu operaciju. Takmičenje je danas otvorio predsednik SO Bačka Palanka Mita Lačanski, a lokalni mediji su se pobrinuli da obaveste javnost o današnjoj akciji, i naravno veliki broj ekipa se prijavio.

Ovakva akcija jeste dokaz da u našem društvu postoji želja i volja da pomognemo jedni drugima.

NIkola Jatić
Nikola Jatić i njegovi roditelji su takođe prisustvovali ovom zanimljivom događaju i uživali su u takmičenju. Kako Nikolina mama navodi, ona ne može da radi, jer je potrebno da neko vodi računa o njemu i nesebično mu se posveti. Samo Nikolin otac radi, i od toga žive i plaćaju sve Nikoline operacije.
„Nekoliko puta smo se obraćali za pomoć različitim državnim institucijama, ali džaba, niko nam nije finansijski pomogao oko troškova operacije. Jedino nam je Crveni krst izlazio u sustret. U bolesti nije lako, ali održava nas ljubav i sreća našeg sina. Presrećna sam što su svi ovi mladi ljudi došli danas da daju mom sinu nadu da još uvek ima dobrote u ljudima i da može biti bolje. Hvala vam!“ – rekla je Nikolina majka ovom prilikom.
Ekipe su se danas takmičile u kategorijama: benč, zgibovi, čučnjevi, mrtvo dizanje, trbušnjaci, plank, sklekovi.
 
-Neizmerno raduje činjenica da su ekipe bile različito uzrasno koncipirane i da je bio veliki odziv naših sugrađana iz sveta kulture i umetnosti, a imali smo i goste doktore iz Beograda koji su se takođe takmičili. Nama, kao organizatorima, je drago da smo ugostili Nikolu koji je uživao u takmičenju, nije skidao osmeh sa lica obilazeći sprave i vežbače. Svi smo pobednici samim tim što smo došli da svojim primerom pokažemo kako se možemo ujediniti oko istog cilja- biti Čovek, što zaista nije teško. Zahvaljujemo se svim takmičarima i prijateljima manifestacije, kao i sponzorima i donatorima – ističu organizatori.
 
Pobedničke ekipe po kategorijama su osvojile i nagrade spozora, koji su takođe podržali akciju. Nagrade su osvojile sledeće ekipe po kategorijama: 

1) Zgibovi: ,,Rekreativci“,  (ručak na Dunav Čardi)
2) Sklekovi: KK,,Sintelon“, (osveženje u kafiću ,,Jardin“) 3) Trbušnjaci: KK ,,Sintelon“, (masaže u studiju ,,Milena Vekić“)
4) Čučnjevi:  „Gradimir“,  (ručak u Hotelu ,,Central“),5) Plank: KK ,,Sintelon“, (kursevi engleskog u Školi stranih jezika ,,Milabo“)
6) Mrtvo, dizanje – vučenje: ,,Humanitarci“, (večera u restoranu ,,Olimp“)7) Benč : ,,Humanitarci“, ( poklon- paketi ,,Ogistre“)

Takođe delile su se nagrade i za najpozitivnije takmičare, gde su nagradu odneli nasmejani Koreni“, najviše entuzijazma imali su „Benč ratnici“ koji su dobili nagradu kurseve engleskog jezika u školi „Milabo“, a najuporniji su bili ,„Turisti“ koji su zbog toga osvojili mesečnu pretplatu u teretani „Tehno gym“.
Ovo je prva akcija, a za dva meseca, eto nas ponovo, sa nekom novom vežbačkom, humanitarnom pričom koja će nas povezati, jer dok smo zajedno, ništa nas neće slomiti, navodi Olja Nađ, jedna od organizatora akcije.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here