Kada će i ostali penzioneri u Bačkoj Palanci dobiti penzionerske kartice?

1241
Foto: P. Milošević

Dodela penzionerskih kartica počela je širom Srbije, pa i u Bačkoj Palanci. Pre deset dana, u zgradi Opštine Bačka Palanka dodeljeno je 20 kartica, a nas je zanimalo kad i kako će ostali penzioneri u Bačkoj Palanci dobiti svoje kartice.


Direktorka filijale PIO fonda u Bačkoj Palanci, Sofija Vlajkov za BaP vesti kaže da će dodela penzionerskih kartica biti sukcesivna i da će građani na vreme biti obavešteni o tome kad da ih preuzmu u filijali u Bačkoj Palanci.

„Dodela koja je bila u Opštini je bila ta početna, za 20 penzionera iz Bačke Palanke i Bača. Kad kartice stignu u našu filijalu, građani će biti obavešteni preko medija. Još ne znamo da li ćemo naše penzionere obavestiti samo putem medija ili ćemo to obavljati i ličnim pozivima, ali u svakom slučaju, na vreme će biti obavešteni“, rekla je Sofija Vlajkov.

[wonderplugin_slider id=9]

 

Ona dodaje da to važi za one koji već imaju status penzionera. Oni koji ubuduće budu sticali taj status, kartice će dobijati sa rešenjem o ostvarenom pravu.

„Na osnovu informacija koje sada imamo, kartice bi trebale biti dodeljene do kraja aprila, mada ne mogu sa sigurnošću da tvrdim kojim će to tempom ići“, kaže naša sagovornica.

Da podsetimo, penzioneri više neće morati svoj status dokazivati čekom penzije ili rešenjem o ostvarenom pravu na korišćenje iste. Kartice su besplatne i biće dodeljene svim korisnicima penzija. Korišćenjem penzionerskih kartica, penzioneri će jednostavnije i bezbednije koristiti pogodnosti koje im status penzionera omogućuje, a da pri tom potpuno zaštite lične podatke.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here