Mladi pesnici iz Pivnica / Mladí básnici z Pivnice

Učesnici su dobili diplomu i pasoš Pesničke republike

840

NOVI SAD: Dana 11. marta u okviru značajne manifestacije ,,Salon knjiga“ bio je organizovan i 9. Evropski Fejsbuk pesnički festival, na kome su učestvovali i učenici Osnovne škole iz Pivnica sa svojim autorskim pesmama.


Ovo nije prvo učešće pivničkih učenika na ovoj manifestaciji, jer su se kao mladi pesnici, predstavljeni i prošle godine. Opšti je utisak prisutnih, a i samih organizatora iz Banatskog kulturnog centra, da je nastup naće dece bio i zanimljiv i ubedljiv.

Pesničke radove su predstavili sledeći učenici: Natalia Belanji 2.1, Klaudia Kunčak 2.2, Mia Gedra 3.1, Maja Tot 3.1, Teodora Tir 5.2, Petra Zbućnović, 5.2, Marek Valenćik 4.1.

Svi učesnici dobili su prigodnu diplomu, ali i pasoš Pesničke republike.
Iz škole se zahvaljujemo roditeljima koji su ih podržali i omogućili da se ova akcija ostvari.


NOVÝ SAD: Dňa 11. marca v rámci významnej manifestácie Medzinárodného veľtrhu kníh bol organizovaný 9. Európsky Facebook básnický festival, kde sa zúčastnili aj žiaci základnej školy z Pivnice so svojimi autorskými básňami.


Žiaci v tejto manifestácii učinkovali po druhýkrát. Všeobecný dojem prítomných, ako aj organizátorov Banátskeho kultúrneho centru, že výstup žiakov bol zaujímavý a presvedčivý.

Svoje básnické práce predstavili nasledovní žiaci: Natália Belániová 2.1, Klaudia Kunčáková 2.2, Mia Gedrová 3.1, Maja Tótová 3.1, Teodóra Týrová 5.2, Petra Zbućnovićová 5.2, Marek Valentík 4.1.

Všetci žiaci dostali priliehavý diplom, ale aj pas Básnickej republiky.
Zo školy ďakujú rodičom, ktorí ich podporili a umožnili, aby sa toto dobrodružstvo uskutočnilo.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here