Vlada Srbije zabranila meč juniorki sa tzv. Kosovom u Kovilovu!

625

Vlada Republike Srbije zabranila je da ženska juniorska reprezentacija igra protiv tzv. Kosova u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.


Mlade srpske i rukometašice tzv. Kosova trebalo je da se sastanu u petak u 16 časova u Sportskom centru Kovilovo.

Prethodno je Rukometni savez Srbije (RSS) saopštio da je odluku da se kvalifikacioni turnir juniorki za Svetsko prvenstvo u Kovilovu odigra bez publike i medija, uključujući i utakmicu Srbije protiv kosovske selekcije, donela Evropska rukometna federacija (EHF).

– Evropska rukometna federacija poslala je dokument organizatoru turnira Rukometnom savezu Srbije, kao i svim učesnicima kvalifikacija, sa jasnim i striktnim uputstvima koji će pomoći da celokupan događaj protekne u duhu sporta. Sagledavajući bezbedonosnu situaciju, kao i celokupan publicitet koji prevazilazi granice sporta, Evropska rukometna federacija dostavila je Rukometnom savezu Srbije odluku po kojoj će turnir u Kovilovu biti odigran bez prisustva gledalaca i predstavnika medija – naveo je tada u saopštenju RSS.

[wonderplugin_slider id=9]

 

Rukometni savez Kosova i Metohije (RKiM), a potom i Rukometni savez Vojvodine (RSV), saopštili su da odluka da se kvalifikacioni turnir juniorki za SP „premesti“ iz Kragujevca u Kovilovo nije donela ništa više ili bolje od onoga što je prva odluka donela, a to je osećaj izdaje, osramoćenosti i poniženja.

Grupa navijača sa srpskim obeležjima okupila se u noći između četvrtka i petka u Kovilovu i napravila atmosferu ispred Sportskog centra u kome se sastaju ženske juniorske reprezentacije Srbije i tzv. Kosova u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u rukometu.

Ostaje samo pitanje šta se čekalo do sad, zašto ranije nije doneta ovakva odluka, a ne nekoliko sati pre utakmice.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here