„Deca Abraševića svome gradu“

Koncert CTKU "Kosta Abrašević"

1432

Od Ljiljane Žihlavski iz Centra za tradicionalnu kulturu i umetnost „Kosta Abrašević“ saznali smo novosti iz ove renomirane kulturne organizacije.


– U OŠ „Desanka Maksimović“ u nedelju 18. marta 2018. godine, održan je dečiji igrački koncert CTKU „Kosta Abrašević“ pod nazivom „Deca Abraševića svome gradu“ gde smo pokazali igre iz raznih krajeva Srbije i regiona. Dobra atmosfera, raznoliki repertoar, lepo dekorisana scena, naravno uz kvalitetan zvuk, doprineli su zaista vrhunskom užitku publike, te još jednom pokazali kvalitet „Abraševića“, njihovih članova, kao i stručne ekipe koja stoji u organizaciji ovakvih koncerata.

Od onih iz predškolskih grupa, tek upisanih članova i dečijih pripremnih grupa, pa onih mladih i starijih izvođača, kao i pripremne grupe u raznolikom vokalnom i igračkom programu, svi su pokazali svoje umeće. Od onih koji prvi put stadoše na binu, preko različitih uzrasta, do onih koji to već maestralno rade uz pratnju narodnog orkestra Abraševića, prošetaše nas Srbijom, zavirismo u sve krajeve i osetismo toplinu naše pesme i igre sve to u prepunoj sali OŠ „Desanka Maksimović“.

Svi koji su bili na koncertu nisu krili svoje oduševljenje, što su dokazali svojim aplauzima. Preko 250 izvođača i 12 članova orkestra još jednom su dokazali da se u Abraševiću zaista vredno radi, te da ova kuća stvarno postaje centar tradicionalne kulture i stecište mnogih najmlađih Palančana.

Pored dece Abraševića koji su bili domaćini, ugostili smo i tri društva: dečiji ansambl KUD „Mladost“ iz Bača, KUD „Jovan Dučić“ iz Nove Gajdobre i KPD „Parage“ iz Paraga.

Iza nas je još jedan uspešan koncert gde smo svi zajedno pokazali koliku važnost pridajemo očuvanju i negovanju kulture i tradicije. Takođe verujemo da je publika uživala u dečijem igračkom koncertu, a odzivom je to i pokazala. Folklor je i dalje jedan od bitnih događaja u našem gradu i zbog toga veliko hvala svim roditeljima i meštanima ovog grada, a i šire. Zakazujemo vam sledeće okupljanje 21. aprila u sportskoj hali „Tikvara“, kada će se održati godišnji koncert CTKU „Kosta Abrašević“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here