Mladost i iskustvo recept za uspeh ženske odbojke u Bačkoj Palanci

1018

BAČKA PALANKA: Ženski odbojkaški klub „Panonija“ iz Bačke Palanke ima trenera – igračicu Natašu Borki, koja je godinama igrala u inostranstvu.


Njenim dolaskom u Bačku Palanku svi su na dobitku jer iskusna odbojkašica može da prenese svoje znanje na mlađe generacije, a odbojkaški klub „Panonija“ unapredila je i  stručni rad u svojim redovima.

Nataša je više od 20 godina igrala u prvoligaškim srpskim i stranim klubovima, a iz rodnog Vršca preselila se u novu sportsku sredinu.

Nataša Borki

„Godine 2015. sam prešla u Novi Sad kako bih tu sezonu odigrala Prvu ligu u OK „Fok“, a zatim se oprostila od aktivnog igranja“, kaže Nataša i dodaje da ta odluka nije dugo trajala jer je dobila poziv Stevana Nikolajevića, trenera i jednog od osnivača ŽOK „Panonija“ da pomogne toj ekipi.

„Odigrala sam nekoliko utakmica za klub iz Bačke Palanke kako bih pomogla ekipi da osigura opstanak u Drugoj ligi, a prošle godine sam prihvatila ponudu da treniram ekipu“, kaže Nataša i dodaje da je dogovor za sezonu 2017/18. godinu da u ekipi bude trener-igrač.

„Igrala sam prvi deo sezone i sada pokušavam da kroz neke lakše utakmice naviknem ekipu da igra bez mene, a s obzirom na to da je ostvaren cilj da opstanemo u ligi, ja ću se polako povući i odgovornost u igri prepustiti mlađim igračicama“, ističe Nataša Borki.

OK „Panonija“ je mlad klub (osnovan pre osam godina) koji ima dobre rezultate u mlađim kategorijama, s obzirom na to da su pionirke tog kluba prošle godine bile vicešampionke Srbije, dok je prvi tim sastavljen od devojaka koje su počele da treniraju pre osam godina, a sada igraju u Drugoj ligi.

Mnogo je zadataka pred Natašom Borki koja treba da oformi stabilnu ekipu i izvede novu generaciju igračica na teren ali i da svojim primerom pokaže koliko je korisno da male klubove preuzmu treneri koji imaju savremen pogled na odbojku, stečen ličnim igračkim iskustvom.

„Igrom slučaja sam došla u klub, a u njemu me je zadržala dobra atmosfera, lepo vaspitane i vredne igračice“, kaže Nataša i dodaje da je za decu koja ulaze u sport od značaja prvoligaško ili internacionalno iskustvo bilo koje igračice.

U Bačkoj Palanci postoje još dva odbojkaška kluba, ali se trenutno najviše očekuje od devojaka „Panonije“, koje će već sledeće godine biti spremne da napadnu vrh tabele Druge lige.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here