Nova grupa od 20 kandidata putuje na testiranje u Segedin

688

U toku testiranje za rad u pogonu trikotaže segedinske fabrike

BAČ: U Fabrici trikotaže „Segedi sefo zrt” u Segedinu ove sedmice će po drugi put biti testirani kandidati zainteresovani da rade u pogonu te mađarske fabrike koja planira da otvori pogon u Baču.

Pre desetak dana bila je testirana prva grupa od 19 kandidata, a uskoro u Segedin putuje 20 novih. I oni će kao i prva grupa dobiti novac za troškove boravka u mađarskom gradu.

Pre testiranja u Segedinu obe grupe su prvo pokazale šta znaju za šivaćom mašinom u Baču, što je bila proba za dalje testiranje na licu mesta u fabrici u Segedinu. Kandidati koji se nisu još prijavili, a žele, mogu se javiti Slavku Mijatovu telefonom na broj 063 822 35 10. „Do sada nam se javilo 128 zainteresovanih, a među njima ima i onih koji ne znaju da šiju, a voleli bi da nauče. Njih smo odbili sa napomenom da se jave kada nauče zanat. Odabrano je sedam kandidata koji su već na tromesečnoj obuci u Mađarskoj“, kazao je Slavko Mijatov. „Među odabranima ima mladih koji su se sjajno snašli, ali, očekujemo da oni neće biti jedini, jer testiranje nije završeno.“

Ranije smo pisali da Fabrika trikotaže „Segedi sefo zrt” planira da otvori pogon u hali „Herkules” u Baču u kojoj bi radilo ukupno stotinu radnika u dve smene. Segedinska fabrika je državno preduzeće sa ukupno 1.100 radnika od kojih je 650 invalidnih lica i dugogodišnji je poslovni partner sa čuvenim brendom „Paul Shark”.

Opština Bač ustupila je halu koju će renovirati mađarski poslodavac, da bi podstakla privredni rast i smanjila nezaposlenost. Da bi pogon bio otvoren potrebno je najmanje 35 radnika, odabranih, sa uspešno savladanom obukom u trajanju od tri meseca u Segedinu. Očekuje se, da pogon u Baču bude otvoren u septembru, jer slede obimni građevinski radovi, da bi hala bila privedena nameni.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here