Osnovana Unija poslodavaca Bačke Palanke

1883

​​​​​​​BAČKA PALANKA: Unija poslodavaca Bačke Palanke osnovana je na inicijativu ovdašnjeg Opšteg udruženja preduzetnika i Kluba privrednika.


Cilj osnivanja Unije, čulo se na osnivačkoj Skupštini, je okupljanje svih privrednih subjekata radi jačeg uticaja privrede na kreiranje poslovnog ambijenta, unapređenje privrednog razvoja, kao i razvoj socijalnog dijaloga, a time i podizanje standarda građana opštine Bačka Palanka.

Unija je osnovana kroz projekat „Jedinstvena privreda – uslov za napredak“ koji je finansijski podržao Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu. Osnivanju Unije, pored ostalih, prisustvovali su predsednik Unije poslodavaca Vojvodine Stanko Krstin i predsednik Saveza samostalnih sindikata Vojvodine, Goran Milić.

Za predsednika Unije poslodavaca Bačke Palanke izabran je Milenko Damjanić, vlasnik „Dunavprevoza“ d.o.o., a za potpredsednicu Nada Sančanin, direktorka „Sebastijan limarije“ AD. Članovi Upravnog odbora su Veselin Vesković, Zoran Knežević, Božidar Ninković, Dejan Ramić, Čedo Praška, Radenko Komad i Svetislav Petrović.

Počasni članovi Upravnog odbora su Nikola Pavičić i Slobodan Radun.

Za predsednika Skupštine izabran je Aleksandar Borković, a za potpredsednicu Jovana Jakovljev. U Nadzorni odbor izabrani su Vojislav Ćosić, Milena Lukić i Danica Milošev. Svečano su potpisane i kolektivne pristupnice Uniji Poslovnog kluba i Opšteg udruženja preduzetnika.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here