Druga strana „praznika sporta“ u Bačkoj Palanci

Da li mi u Bačkoj Palanci želimo da smo deo te "moderne" beogradske scenografije? 

5975
Pripadnici žandarmerije nakon obavljenog zadatka u Bačkoj Palanci

Možda je za neki veliki višemilionski grad, poput Beograda, uobičajeno i normalno da se jedan njegov delić tokom vikenda bezbednosno blokira od strane pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova zbog odigravanja sportske utakmice ili nastupa neke estradne zvezde. U metropoli to se i ne oseti, jer je grad i prostorno velik.

Ali, u Bačkoj Palanci je to za nas nešto novo. Danas je gostovao FK Partizan, i to je izazvalo kolaps dobrog dela grada.

Ulice preplavljene žandarmerijom u oklopnoj opremi, prodavnice u blizini stadiona zatvorene, otkazana pozorišna predstava, kafićima zabranjeno točenje alkohola, saobraćaj kroz srce grada blokiran.

Pročitaj više: Incidenti u Bačkoj Palanci (VIDEO)

A koji je razlog? Huliganstvo? A, šta Bačka Palanka ima od toga? Štetu ili korist? Da li mi u Bačkoj Palanci želimo da smo deo te „moderne“ beogradske scenografije?

Uostalom, već na početku meča na stadionu huligani su napravili incident bacajući pirotehnička sredstva ispred klupe sa rezervnim igračima našeg kluba, pa je meč bio prekinut.

I ova slika je otišla u svet iz naše Bačke Palanke.

https://www.youtube.com/watch?v=Vy1P40DDWLU

Naša poruka je:

Volimo mi naš klub, ali neka, hvala. Takvi gosti nam ne trebaju u Bačkoj Palanci. Živeli smo i bez toga. Nismo mi ta priča. Mi smo civilizovani ljudi i … mirna Bačka!

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here