Vyhodnotenie výstavy Zážitok z divadla (FOTO)

Vyhodnotenie výstavy Zážitok z divadla

853
foto: OD Janka Čemana

 

PIVNICA: Jedno zo sprievodných podujatí tohto ročníka festivalu DIDA v Pivnici je výstava výtvarných prác žiakov zakladnej školy 15. októbra na tému Zážitok z divadla.


Ochotnícke divadlo Janka Čemana aj tohto roku spolupracuje so základnou školou 15. októbra. V spolupráci divadla so základnou školou tohto vznikla výtvarná súťaž a výstava na tému Zážitok z divadla. Výstava bola otvorená v piatok 23. marca. 

Divadelný festival DIDA vo svojom programe má každoročne zaradené aj detské predstavenia pre najmladšich, ako nám povedal jeden z organizátorov tejto výstavi, Dr Zvonimír Pudelka, práve tak vznikla myšlienka zapojiť mladých do výtvarnej výstavnej činnosti, ako sprievodné podujatie počas divadelného festivalu DIDA 2018. Organizačný tím DIDA s pedagógom výtvarnej kulúry na základnej škole Zvonimírom Pudelkom, tohto roku pripravili súťaž a výstavu pre najmladšich divakov a učastníkov festivalu.

Zvonimír Pudelka, foto: Igor Bovdiš

„Mám nádej, že pre divadelný svet budú práce detí a ich predstavivosť o divadle zaujímavé, ako pre najmladších tak aj pre ostatných náštevníkov a učastníkov divadelného festivalu DIDA. Oslovení boli žiaci základnej školy v Pivnici, od prvej po ôsmu triedu, aby sa zúčastnili vo výtvarnej súťaži na tému Zážitok z divadla. Mali danú tému, technika a prevedenie bolo ľubovoľné. Taktiež mali možnosť úplnej voľnosti a fantázie. Voľným a ľubovoľným výtvarným prevedením mali stvárniť svoj zážitok z divadla. Koncepcia výstavy je vzťah detí k divadlu, ako ho vnímaju a pozorujú divadelný svet a umenie.“- povedal Zvonimír Pudelka.

 

Vo štvrtok, 29. marca bolo vyhodnotenie výstavy, vyhlásenie odmenených prác a udeľovanie cien. Komisia v zložení Verica Tanacković, Andrea Merník a Zvonimír Pudelka, udelila šesť cien v dvoch kategóriách, tri ceny pre nižšie a tri pre vyššie ročníky. 

Pozrite si niektoré z prác žiakov ZŠ 15.októbra:

Komisia v zložení Verica Tanackovićová, Andrea Merníková a Zvonimír Pudelka udelila šesť cien v dvoch kategóriách, tri ceny pre nižšie ročníky a tri pre vyššie ročníky.
V nižších ročníkoch ceny dostali:
1. cenu Diana Pudelková z 3.1
2. cenu Patrícia Šusterová z 3.1
3. cenu Lea Valentíková z 1.1
Vo vyšších ročníkoch ceny dostali:
1. cenu Sara Vučanovićová z 8.2
2. cenu Lea Blatnická z 5.1
3. cenu Anna Čobrdová z 8.1 
„Ďakujem všetkým žiakom, ktorí sa zučastnili suťaže a odmeneným gratulujem a prajem veľa zdaru v ďalších suťažiach. Taktiež ďakujem všetkým za spoluprácu.“ – doložil Dr. Zvonimir M. Pudelka.
Výstavu výtvarných prác žiakov základnej školy a výstavu plagátov účinkujúcich predstavení si môžete pozrieť ešte dnes a zajtra.
Dnes o 20 hodine bude divadelné predstavenie pod názvom Bežný deň v nemocici XY, Divadelného súboru Daxner Tisovec zo Slovenska, autorka Dana Turanská, réžia Marián Lacko.
Zajtra, 01. apríla o 20 hodine bude záver a vyhodnotenie festivalu DIDA 2018, udeľovanie cien 3. ročníku súťaže dramatického písania „Píšeš? Píšem!“ a vyhodnotenie plagátov účinkujúcich predstavení. Potom nasleduje vystúpenie Slovenského vojvodinského divadla Báčsky Petrovec s predstavením Tilda, autorka a režisérka Mgr.art. Katarína Mišíková Hitzingerová.
[wonderplugin_slider id=13]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here