Profesor Aličić proputovao ceo svet, ali se rodne Palanke ne odriče (VIDEO)

4491
Foto: RTV

BAČKA PALANKA: Mladi, obrazovani ljudi, u potrazi za poslom neretko odlaze iz naše zemlje. Uspešne karijere grade u inostranstvu, gde zarađuju mnogo više.


Na sreću, ima i onih koji misle drugačije. Profesor doktor Samir Aličić, pored toga što svoje znanje prenosi studentima prava, bavi se raznim hobijima, proputovao je ceo svet, ali ističe da je u Srbiji najlepše.

Pravni fakultet Samir Aličić završio je u Novom Sadu. Ubrzo je magistrirao Rimsko pravo, a nakon doktorata zaposlio se kao profesor Univerziteta u Istočnom Sarajevu, na Palama. Trenutno radi kao profesor Državnog fakulteta u Novom Pazaru.

[wonderplugin_slider id=177]

Poslednjih nekoliko godina, prof. dr Samir Aličić uspešno sarađuje i sa fakultetom u Italiji, gde povremeno predaje. Govori pet stranih jezika italijanski, engleski, španski, nemački i latinski. Do sada je objavio dve knjige, u planu je i treća.

„To će biti zanimljiva knjiga za širu javnost jer nije usko stručna. U pitanju je prevod izbornog priručnika, rimskog političara i besednika Cicerona iz prvog veka pre nove ere. To su saveti za vođenje izborne kampanje… kako pridobiti birače, kako govoriti u javnosti? To je aktuelno i danas“, priča za RTV Samir Aličić.

„U slobodno vreme bavim se sportom, trčanjem pre svega i latino plesom. Volim da putujem, imao sam priliku da prisustvujem jednom simpozijumu, koji se održavao u Sibiru. Bio sam u Tadžikistanu, Palestini, to su veoma karakteristične destinacije. Životni put čoveka odvede na različite strane, ali je važno imati mesto gde se uvek vraćamo. Za mene je to Bačka Palanka, Tikvara, Dunav“, ističe on.

[wonderplugin_slider id=64]

Iako je obišao veći deo sveta i nekoliko puta imao priliku da život nastavi u inostranstvu, Samir je odlučio da ne napušta svoju zemlju, jer kako kaže najbolje se oseća u rodnoj Bačkoj Palanci.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here