Kružni tok na Obrovačkom putu

3297

Izmene plana detaljne regulacije Obrovačkog puta u Bačkoj Palanci, donete na današnjoj sednici Opštinskog veća podrazumevaju pokušaj pronalaženja najboljeg rešenja za ovaj deo grada u vidu kružne raskrsnice koja sublimira više ulica.


Izmena plana se odnosi na deo čija je infrastruktura povezana sa planiranim kružnim tokom saobraćaja uz istovremenu izradu tehničke dokukmentacije za ovaj infrastrukturni objekat.

Osnovni koncept ovog plana predstavlja formiranje kružne raskrsnice na ukrštenju ulice Branka Bajića, Ulice Cara Lazara, Trga bratstva i jedinstva i Šumske, čime bi se stvorili uslovi za rešavanje saobraćajnih problema na ovom prostoru. Na ovaj način omogućilo bi se normalnije funkcionisanje saobraćaja, kao i otvaranje veza sa ulicom Jug Bogdana prema lokaciji na kojoj su planirane buduća autobuska i železnička stanica.

[wonderplugin_slider id=9]

 

Pešačke i biciklističke staze 

Ova raskrsnica je jedna od najprometnijih u Bačkoj Palanci i zahteva potpunu rekonstrukciju jer je trenutno odvijanje motornog, biciklističkog, ali i pešačkog saobraćaja, nezadovoljavajuće. Biciklisti su u ovom delu grada posebno ugroženi jer zbog mnogo izmena pravaca kretanja, u stalnom su riziku od sukoba sa ostalim učesnicima u saobraćaju. Pomeranjem kolovoza ulice Branka Bajića severno od raskrsnice na istočnu stranu, otvara se prostor za izradu pešačkih i biciklističkih staza.

Druga izmena se odnosi na izgradnju novog saobraćajnog koridora – Ulica nova 1 kao veza sa ulicom Jug Bogdana i novoplaniranim kružnim tokom.

Procena potrebnih sredstava za realizaciju ovog saobraćajnog toka je ukupno 124.208.310,00 dinara. Ova odluka naći će se pred odbornicima na narednoj sednici Skupštine na usvajanju, kad bi se o detaljima plana kao i početku izgradnje moglo znati više.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here