Počelo opremanje jaslica u Baču

533

BAČ: Iduće nedelje, očekuje se, biće završeni radovi na dogradnji Predškolske ustanove „Kolibri” u Baču gde će na 215 kvadrata biti mesta za mališane jaslenog uzrasta, pa je novi prostor počeo da se oprema nameštajem.

Kako smo ranije pisali, novi kvadrati, dve jaslene prostorije biće za mališane do dve godine starosti, a dozidan je prostor i za kancelariju i toalet. Novac u visini od 5,3 miliona dinara za ovu investiciju obezbedila je lokalna samuprava, dok je veću sumu 7,5 miliona dinara dala Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine.

„Deo nameštaja vredan više od 250.000 dinara bez PDV -a je kupljen zahvaljujući pomoći Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, a po zahtevu Opštine Bač, pa je u Predškolsku ustanovu stiglo 12 krevetaca sa ogradicom, 16 kreveta, 28 stolica, sedam stolova i dve stolice za vaspitače“, kazala je direktorka „Kolibrija” Ana Boškić, dodajući da je za rad ove ustanove potrebno još nameštaja, vrednog milion i po dinara, te da očekuje da će donacije još biti, jer se konkurisalo na više strana.

Po rečima direktorke dogradnja predškolske ustanove je bila neophodna, jer postoji interesovanje za smeštaj mlađe dece jaslenog uzrasta, od pola godine do dve godine, pa već od septembra u novom prostoru će raditi dve nove grupe.

„Nemamo listu čekanja, ali potreba za novim prostorom je bila prisutna više godina, pa je sada ovaj problem rešen“, kazala je Ana Boškić.

„U „Kolibriju” u Baču upisano je 140 predškolaca, a u drugim mestima na području opštine u Selenči, Bačkom Novom Selu , Vajskoj, Plavni i Bođanima u vrtiće ide 160 mališana. U Vajskoj je u toku izrada projektno – tehničke dokumentacije za proširenje objekta, jer je postojeći prostor mali. Radi se u tri grupe sa 66 mališana. Vrtići u Plavni i u Bačkom Novom Selu su u sklopu škola koje su novije, pa vrtići imaju poseban ulaz.“

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here