Uspešna fudbalerka

Monika Pap iz Pivnica

1467

Da fudbal nije samo sport za dečake svojim marljivim treniranjem, snagom volje i talentom dokazala je Monika Pap iz Pivnica. Otac Josip, majka Štefanija i brat Damjan predstavljaju joj ogromnu podršku.


Ona ima 12 godina i ide u šesti razred OŠ „15 oktobar“ u Pivnicama. Fudbal voli i igra od kako je prohodala. Najpre je trčala za loptom na ulici sa vršnjacima i shvatila da je fudbal njen sportski izbor. Nakon toga je počela da odlazi sa bratom na treninge domaćeg FK „Slavija“ kao podrška bratu. Sedela je na klupi, gledala dečake kako treniraju do momenta kada je trener Dalibor Milec pozvao da ne gubi vreme i počne da trči sa njima. Tada je prepoznao njen talenat.

Monika je napredovala. Trenutno igra za 2005. godište, gde joj je trener Ivan Kotiv i za pionire – 2007. godište, koje trenira Milec. Često idu na razne utakmice i takmičenja. Tako je osvojila u Petrovcu i Gložanu titulu za najboljeg igrača. Za FK „Slaviju“ trenira već tri godine. Profesor fizičkog vaspitanja Janko Brnja je Moniku uključio i u opštinsku ligu gde je njena ekipa osvojila 2. mesto. Nakon toga je opštinska ekipa išla na državno prvenstvo u fudbalu za devojčice, koje se održalo u Kruševcu. Tamo su osvojili treće mesto.

[wonderplugin_slider id=13]

 

Ekipe sa kojima su se takmičili su Novi Sad – Vojvodina, Crvena Zvezda  Beograd, domaćini Napredak i Niš – Mašinac. Na opštinskom takmičenju Monika je takođe proglašena za najboljeg igrača.

Monika kaže da uživa kada igra fudbal. Utakmice i treninzi joj ne padaju teško, jer kada igra fudbal ona se oseća zadovoljno i ispunjeno. Monika trenira tri puta nedeljno po 90 minuta, a dopunjuje treninge i ispred svoje kuće. Kaže da ima razvijenu svoju taktiku tokom igranja. Njena pozicija je levi bek. Monikini ciljevi što se tiče fudbala su visoki. Idol joj je Lionel Mesi. Navija za Partizan.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here