Stižu neverovatni telefoni budućnosti

579

Iako se o tome u javnosti još uvek ne govori tako često, IT giganti „iza kulisa“ već uveliko rade na tome da pametne telefone kakve danas poznajemo zauvek pošalju u istoriju.

Baš kao što pre 10 godina nismo mogli ni da pretpostavimo kako će izgledati mobilni telefoni današnjice, tako danas ne možemo ni da zamislimo kaliko će se oni transformisati za samo nekoliko godina. Nadmetanje oko toga ko će kreirati bolji, brži i moćniji smartfon više nije glavna bitka u okršaju najvećih proizvođača mobilnih telefona na svetu. Ona najbitnija vodi se „iza zavesa“. A cilj je samo jedan – poslati pametne telefone zauvek u istoriju. Pitanje više nije da li će se to dogoditi, već ko će i kada to prvi učiniti.

Nova era mobilnih telefona iznedriće jedan novi uređaj koji se već sada naziva „inteligentni telefon“. Naizgled isti kao i „pametni“ (smartfon), suštinski potpuno drugačiji. Za razliku od smartfona koji obavlja samo jednostavne funkcije, telefon budućnosti biće uređaj koji koristi veštačku inteligenciju i funkcioniše kao naš lični asistent.

Biće u stanju da predvidi naše potrebe i zahteve čak i pre nego što ih izgovorimo, i što je još bitnije – biće sposoban da na iste momentalno odgovori. Inteligentni telefon, zahvaljujući tome što je zasnovan na veštačkoj inteligenciji, moći će da uči način na koji razmišljamo i osećamo i da se u skladu sa tim prilagođava svom vlasniku.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here