Ptičar iz Mladenova pobednik izložbe u Odžacima

1121

Titulu najlepšeg psa Trinaeste međunarodne izložbe pasa svih rasa „Cacib Odžaci“, koja je održana tokom vikenda u organizaciji Kinološkog društva Odžaci, poneo je nemački kratkodlaki ptičar pod nazivom Zi Klej, vlasnika Mileta Puhače iz Mladenova.


Na drugom mestu našao se patuljasti šnaucer vlasnika iz Debeljače, dok je treće mesto osvojio avganistanski hrt vlasnika iz Mađarske. Titulu najlepšeg mladog psa poneo je mužjak velikog šnaucera.

U Odžacima su se okupili izlagači iz desetak zemalja, a prikazali su 285 pasa stotinu različitih rasa. Veliku pažnju posetilaca izazvali su takmičari iz kategorije mladi psi, veterani, parovi, kao i odgajivačke grupe. Osim osmeha i zadovoljstva što su njihovi ljubimci proglašeni za najlepše, vlasnici su dobili pehare, kao i hranu za ljubimce. Sudije su bile iz nekoliko zemalja, a delegat izložbe bio je Tibor Bošnjak iz Kinološkog saveza Srbije.

[wonderplugin_slider id=13]

 

Broj pasa prijavljenih za izložbu u Odžacima bio je manji nego prethodnih sezona, a pamti se godina kada je na takmičenju učestvovalo oko 600 pasa.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here