Bačka kulenijada i kobasicijada 2018 (GALERIJA)

Na ovoj tradicionalnoj manifestaciji posetioci su mogli da uživaju u degustaciji kulena, kobasice, slanine kao i pečene kobasice

873

Dana 14. aprila održana je 5. po redu „Bačka kulenijada i kobasicijada 2018“ u gradskom centru u Baču.


Na ovoj već tradicionalnoj manifestaciji posetioci su mogli da uživaju u degustaciji kulena, kobasice, slanine kao i pečene kobasice ali i da okuse domaće vino, rakiju ili raznnovrsne domaće proizvode.

I ove godine proizvođači kulena,kobasice i slanine imali su prilike da se oprobaju u takmičarskom delu manifestacije, a žiri je imao težak zadatak da odabere najbolje.
Nagradu za najbolji kulen osvojio je Mario Perdić iz Bača, za najbolju kobasicu Morana Perdić a nagrada za najbolju slaninu osvojio je Steva Bjeloš iz Bačke Palanke.

Prvi put ove godine takmičari su imali priliku da se oprobaju u takmičenju za najbolju pečenu kobasicu a nagradu za istu dobila je ekipa „Club House“ dok je nagradu za najbolju pečenu kobasicu po izboru publike dodeljena je ekipi „Rad“ iz Bača.

Manifestaciju su posetili i turisti iz Zemuna a time su imali priliku da posete sve kulturno-istorijske znamenitosti Bača a sa ostalim posetiocima uživali su u nastupu KUD“Mladost“ iz Bača sa gostima iz Mladenova,imali su priliku da učestvuju u tomboli i da se zabave uz muziku „Leopold“benda.

Svi prisutni su mogli da degutiraju proizvode kako lokalnih tako i proizvođača iz Rume, Zrenjanina, Despotova, Bačkog Petrovca i Novog Sada.

Gosti opštine Bač na ovoj manifestaciji bili su general Todorović, načelnik Južnobačkog upravnog okruga Milan Novaković, pomoćnik sekretara Mladen Petković, potsekretar Nebojša Vojnović i drugi.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here