Požar u Bačkom Petrovcu (VIDEO)

Brzom intervencijom vatrogasaca, dobrovoljaca i komšija, požar je ugašen

1907

BAČKI PETROVAC: Juče, 22. aprila u kasnim popodnevnim satima u Petrovcu se pojavio gusti dim i požar.


Nepoznati počinitelj je zapalio trsku u jamama u ulici Pavla Đuga u Bačkom Petrovcu. Vatra je dostizala veliku visinu i time su mogle biti ugrožene kuće u Žitnoj ulici.

Brzom intervencijom vatrogasaca, dobrovoljaca i komšija ovakva opasnost je sprečena i požar je kontrolisano ugašen. Predpostavlja se da je vatra krenula od Begeja.

Pogledajte kako je juče bilo u ulici Pavla Đugu

Jami v Pavla Ďugu prave teraz.

Posted by DanielaVladimir Topoľský on Sunday, April 22, 2018

 

Podsetimo da se juče širom sveta obeležavao Dan planete zemlje. To je praznik koji ima za cilj povećanje svesti ljudi o ugroženosti životne sredine i o očuvanju prirode. Ovih stvari treba da budemo svesni svakodnevno. Takođe želimo da podsetimo da je u našoj zemlji paljenje vatre na otvorenom zabranjeno, a kršenje odredbe Zakona o zaštiti od požara je kažnjivo.

S obzirom da se približava 1.maj, praznik koji se najčešće provodi u prirodi uz roštiljanje, pobrinimo se da taj dan nikoga ne ugrožavamo.

Pre bilo kakvog paljenja vatre potrebno je obezbediti prostor – ukloniti suvo granje, zapaljive materijale, a nije na odmet i pokvastiti zemlju. Vatra ne sme da se ostavlja bez nadzora, naročito ako ima vetra, dovoljne zalihe vode uvek moraju da budu dostupne. Kada se ugasi žarište potrebno je ostati bar pola sata na tom mestu.

 

 

.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here