Sanirano smetlište sa javne površine u Čelarevu

852

Obzirom na učestalost problema sa otpadom na smetlištu u Čelarevu JKP „Komunalprojekt“ je na osnovu rešenja komunalne inspekcije sanirao smeće koje se nalazi na javnoj površini.

U dogovoru sa Opštinskom upravom Bačka Palanka JKP „Komunalprojekt“ je u petak, 20.04.2018. godine svo smeće koje se nalazi na delu smetlišta, a koje je na javnoj površini, sanirao i taj deo smetlišta je očišćen.

Komunalprojekt je više puta apelovao na nesavesne privredne subjekte da industrijski otpad ne odlažu na pomenuto smetlište i na mesta na kojima to nije predviđeno, upravo iz razloga što zatrpaju prilazni put smetlištu i sav otpad se proširi do glavnog puta.

Pomenuti otpad, osim što zagađuje životnu okolinu, takođe, ugrožava saobraćaj.

Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Bačka Palanka odbornici su usvojili odluku da Opštinska uprava Bačka Palanka bude zakupac tog dela površine koja je u ovom trenutku privatno vlasništvo „Delta Agrar“ -a. Dogovor je takav da će Opština poveriti održavanje tog dela površine JKP „Komunalprojekt“ -u i na taj način bi se uspla rešiti problematika imovinsko – pravnih odnosa i sama problematika smetlišta, jer bi tada JKP Komunalprojekt imao ingerencije za redovno održavanje.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here