Izvanredan rezultat „Kizamija“

Na turniru u Baču.

820

Na tradicionalnom, trinaestom po redu „Uskršnjem turniru“ u Baču učestvovalo je oko 470 karatista iz 25 srpskih klubova, a internacionalni karakter su turniru dali gosti iz Rumunije.


Među 25 srpskih klubova je učestvovao i Karate klub „Kizami“ sa 39 takmičara koji su osvojili čak 42 medalje. Zlatne medalje su poneli Vuk Golić, Vuk Struharik, Luka Kalić, Sergej Serdar, Nikolina Belić, MilanTrifunović i MarkoBorocki. Zlatna odličja pripala su i Jovanu Agiću, Nikoli Kaliću, Uni Blagojević, Sofiji Grmuša, Dunji Stupar, Stefanu Radišiću, Jovani Savić, Vuku Škoriću i Vujadinu Karanoviću.

Najsjajnija odličja osvojili su i Mitar Vranac, Miloš Galić, Damjan Pilipović, Marija Mijić, Nikolina Kalajić, Đorđe Lukić, Dušan Tuševljaković, Miloš Ganić, kata tim dečaka Borocki –Agić –Trifunović, kata tim devojčica Grmuša – Blagojević – Stupar, kao i ekipa u borbama u sastavu Ganić – Đurić – Rodić.

Srebrne medalje su pripale Jovanu Papiću, Aleksi Škrbiću, Mateji Škrbiću, Milošu Badanjcu i Marku Borockom. Druga mesta su takođe zauzeli Emili Milić, Aleksa Mitić, Andrej Todorovski, Aleksandar Todorić, Katarina Lovrenčić i Marko Dimić, dok su dve bronzane medalje pripale Ana Mariji Toupalik i Mihailu Đuriću.

Bačkopalanački „Kizami“ je na kraju u ekipnoj konkurenciji bio drugi iza „Vrbasa“, a ispred karatista „Šotokan 021“ iz Novog Sada.

– Za naše starije i iskusnije takmičare, ovo je bila odlična provera pred prvenstvo Srbije koje nas u subotu očekuje u Jagodini. Dodaću da su naši redovi pojačani dolaskom mlade i perspektivne karatistkinje Jovane Savić, koja je nosilac plavog pojasa i osvajač evropskih i svetskih medalja za mlađe uzrasne kategorije, rekao je Vladimir Poznanov iz KK „Kizami“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here