Nađite vreme za mamografiju, ne dozvolite da Vas bolest iznenadi!

1944

ČELAREVO: U petak, 27. aprila 2018. godine u prostorijama Mesne zajednice Čelarevo pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo dr Snežana Bojanić-Stojić održala je prezentaciju projekta „Mamografija za žene na selu“ i uvodno predavanje – „Pokaži da ti je važno!“.

„Opština Bačka Palanka ima oko 4000 žena na selima koje pripadaju dobnom uzrastu koji treba da uradi skrining mamografiju. Tokom prošle godine, javilo se samo oko 300 žena sa sela za skrining mamografiju, a podatak od oko 40 novootkrivenih karcinoma dojke, dovoljan je pokazatelj koji treba da nam ukaže na činjenicu da postoji potreba da se žene sa sela stimulišu za dolazak na preventivnu mamografiju“, istakla je pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo dr Snežana Bojanić-Stojić.

[wonderplugin_slider id=13]

 

Opština Bačka Palanka pokrovitelj je projekta „Mamografija za žene na selu“, a zajednički ga realizuje Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i Dom zdravlja „Dr Mladen Stojanović“ Bačka Palanka.

Projekat za glavni cilj ima realizaciju besplatnih, preventivnih mamografskih pregleda za žene starije od 50 godina, koje žive na teritoriji bačkopalanačke opštine.

Svakog četvrtka, počev od 3. maja, po 8 žena, u terminu od 8-11 časova na Odeljenju za radiološku dijagnostiku Doma zdravlja „Dr Mladen Stojanović“, moći će da obave besplatne mamografske preglede dojki. Pregledi će se obavljati, bez uputa, zakazivanja i čekanja kod izabranog lekara, pri čemu će prevoz na Odeljenje radilogije Doma zdravlja „Dr Mladen Stojanović“, kao i povratak pacijentkinje, nakon obavljenog pregleda, u mesto stanovanja, biti organizovan.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here