Spasio život svojoj ženi od raka pluća i učinio je svetskim prvakom!

12876

MOĆ LJUBAVI: Miljana Stanojković i Slavko Zec pobedili rak i postali prvaci sveta

Bračni par Miljana Stanojković (26) iz Niša i Slavko Zec (33) iz Mladenova svetski su prvaci u fitnesu, a uspeli su da se izbore i u životnoj bici pobedivši rak.

Svetsko zlato godinu dana po izlasku iz bolnice: Slavko i Miljana

Foto: Privatna arhiva – Svetsko zlato godinu dana po izlasku iz bolnice: Slavko i Miljana

Miljani je pre četiri godine dijagnostikovana metastaza na plućima, a nakon 40 dana bolničkog lečenja i uz pomoć supruga Slavka uspela je da se izbori sa bolešću. Godinu dana nakon izlaska iz bolnice, Miljana je, trenirajući uz supruga, postala svetski prvak u fitnesu.

– Miljanina bolest je brzo napredovala. Boravila je u bolnici oko 40 dana, a lekari su konstantno imali nove dijagnoze. Na kraju me je njena majka pozvala i rekla da je Miljani rak metastazirao na pluća, što je i bila konačna dijagnoza – priseća se Slavko. Miljana je u bolnici trpela nesnosne bolove i imala sve manje kilograma.

Slavko, koji se fitnesom bavi više od 15 godina i proučava kako hrana utiče na organizam, pokušao je da primeni znanje kako bi spasao život svojoj ženi.

Zajedno su savladali bolest

Foto: Privatna arhiva: Zajedno su savladali bolest

– Dok je Miljana boravila u bolnici, pripremao sam joj salate i sokove od sirove hrane. U tim situacijama najbitnije je za čoveka da savlada strah i da se oslobodi stresa. Govorio sam joj koliko je volim i da je život divan i da postoji toliko lepih stvari oko nas – priseća se Slavko.

[wonderplugin_slider id=21]

 

Kako je vreme odmicalo, tako se bolest povlačila.

– Bila sam veoma slaba, ali sam stalno mislila pozitivno i nisam prestajala da se nadam. Uspela sam da ojačam imunitet i da stanem na noge, a pet meseci pošto sam izašla iz bolnice počela sam da odlazim u teretanu sa Slavkom – kaže Miljana.

Radovanje životu i uspehu: Miljana Stanojković i Slavko Zec

Foto: Privatna arhiva – Radovanje životu i uspehu: Miljana Stanojković i Slavko Zec

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here