Bačka ostaje sa dve pobede – kalkulacije za opstanak

Ishod trke verovatno odlučuje meč Javor – Rad

1228

Ishodi subotnjih utakmica obezbedili su opstanak Mačvi i Radniku. Prethodno su se spasili Mladost i Zemun. U poslednja dva kola vodiće se velika borba između Rada, Javora i OFK Bačke. Ivanjičanima i Građevinarima predstoji i međusobni okršaj na kraju prvenstva.

U slučaju istog broja bodova sve tri ekipe Rad je najslabiji zbog plasmana na poslednje mesto u preliminarnoj fazi sezone, a OFK Bačka je bila uspešnija od Javor Matisa.


RAD: Građevinari sa četiri boda u poslednja dva kola obezbeđuju opstanak

Ako savlada Zemun, a izgubi od Javor Matisa Rad bi mogao da ostane superligaš samo ukoliko Bačkopalančani ne osvoje svih šest bodova.

Najmanje je verovatna varijanta da tim sa Banjice ostane u eliti sa dva remija jer u tom slučaju Ivanjičani ne bi smeli da pobede nezainteresovanu Mačvu u Šapcu, a OFK Bačka da osvoji više od četiri boda. Remi protiv Javora Radu bi odgovarao ako Ivanjičani igraju nerešeno u Šapcu, a Bačkopalančani pobede na jednom od preostala dva meča.

Oba poraza ni u jednoj timu Zorana Milinkovića donosi spas samo ukoliko OFK Bačka osvoji najviše dva boda.


JAVOR MATIS: Ekipa sa stadiona kraj Moravice sa dve pobede sigurno ostaje u društvu najboljih

Ivanjičani mogu da ostanu u eliti i sa četiri pobeda uz uslov da OFK Bačka ne osvoji više od četiri boda. Slavlje protiv Mačve Javoru bi bilo dovoljno za opstanak pod uslovom da Bačkopalančani izgube od Mladosti.

U tom slučaju timu Vlada Jagodića bio bi nebitan ishod utakmice protiv Rada. Ivanjičanima dva remija u poslednja dva kola mogu da donesu spas samo ukoliko ni Bačkopalančani ne osvoje više od dva boda.

Nerešen rezultat i poraz dovoljna su Javoru samo ukoliko OFK Bačka ostvari isti učinak u poslednje dve runde.


OFK BAČKA: Ekipa sa stadiona „Slavko Maletin Vava” je u najtežoj situaciji, ali joj u prilog ide odmeravanje snaga Javor Matisa i Rada u poslednjem kolu

Bačkopalančanima su neophodne obe pobede jer rivali ne mogu do maksimalnog učinka, tako da ne postoji varijanta da ispadnu ukoliko osvoje šest bodova.

OFK Bačkoj je bila bolje plasirana posle 30. kola od Građevinara i Ivanjičana, tako da bi joj odgovarao i remi u okršaju konkurenata.

Tim Dejana Čelara u tom slučaju bi preskočio Javor Matis. Vojvođanski superligaš bio bi ispred Rada ako ostvari obe pobede, a sastav sa Banjice izgubi kraj Moravice.

OFK Bačkoj u prilog ide i ime protivnika u poslednjem kolu jer malo ko veruje da otpisani Borac može da joj napravi problem. Bačkopalančani bi sa samo jednom pobedom ispali u slučaju da Javor osvoji tri, a Rad dva boda do kraja trke.

Najmanje su verovatne opcije da OFK Bačkoj dva boda budu dovoljna za opstanak, jer u tom slučaju Ivanjičani bi morali da igraju nerešeno i izgube u poslednja dva kola.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here