Radomir Nikolić odlikovao fondaciju svoje mame Dragice

665

Fondacija „Dragica Nikolić“ jedan je od ovogodišnjih dobitnika Plakete Sveti Đorđe koju dodeljuje gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.


Priznanje je dodeljeno na Dan grada i dan kada se slavi 200 godina od proglašenja Kragujevca za prestonicu moderne Srbije.

„Odlukom gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića Plaketa Svetog Đorđa dodeljena je i Prvoj kragujevačkoj gimnaziji i Muzičkoj školi „Dr Miloje Milojević“ za izuzetan doprinos afirmaciji i promociji Kragujevcu u zemlji i inostranstvu. Za izuzetan doprinos u pružanju pomoći gradu i građanima Kragujevca, afirmaciju i promociju Kragujevca kao mesta negovanja ljudskih i humanih vrednosti Plaketa Svetog Đorđa dodeljena je Fondaciji ‘Dragica Nikolić'“, navedeno je na sajtu Grada Kragujevca.

[wonderplugin_slider id=22]

 

Dragica Nikolić nije prisustvovala svečanosti dodele priznanja.

Pre nepunih mesec dana pravilnik o dodeljivanju priznanja Grada Kragujevca je izmenjen, pa je umesto dosadašnjih tri, gradonačelniku omogućeno da u godini kada se slave jubileji, dodeli pet plaketa Sveti Đorđe.

Prema pravilniku Plaketa Sveti Đorđe može se dodeliti domaćem ili stranom fizičkom, odnosno pravnom licu, kao i domaćim ili inostranim gradovima ili institucijama, za izuzetan doprinos u afirmaciji i promovisanju grada Kragujevca, u zemlji ili inostranstvu, kao i za pruženu pomoć Gradu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here