„DANUrB“ – Ideje za budućnost bačkopalanačkog turizma

Saopštenje za javnost - Opština Bačka Palanka

1
1236

U ponedeljak, 7. maja 2018. godine, Bačku Palanku su posetili studenti Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sada, koji u partnerstvu sa fakultetima iz podunavskih metropola (Beč, Budimpešta, Bratislava) realizuju međunarodni projekt „Danube Urban Brand – DANUrB“.


Zamenik predsednika Opštine Bačka Palanka Aleksandar Borković, na lokaciji gradske plaže Tikvara, pozdravio je prisutne učesnike projekta, njih oko 100 i upoznao ih sa turističkim potencijalima naše opštine.

Ovaj lokalni događaj, samo je jedan od projektnih aktivnosti koje imaju za cilj upravo davanje predloga za mogućnost unapređenja i razvoja turizma i urbanog razvoja u Bačkoj Palanci, kao mestu koje su nositelji projekta prepoznali kao sredinu koja ima veliki potencijal duž toka Dunava.

 

Glavni cilj projekta „DANUrB“ je stvaranje prostorno – kulturne mreže, „Dunavske kulturne promenade“, koja povezuje naselja i zajednice duž toka Dunava u jedan turistički brend.

Nositelji projekta smatraju da će istraživanjem neiskorišćenog kulturnog nasleđa i resursa kao što su: komunistička prošlost, tvrđave, industrijsko nasleđe, događaji i manifestacije u gradovima na Dunavu, krajnji rezultat projekta biti ekonomski razvoj zasnovan na većem interesovanju turista.

1 KOMENTAR

  1. Godinama samo ideje,projekti…Za svaki projekat uzmu se pare,dođu urade prezentaciju..i ništa.Gde je „veeeliki“projekat udruženja „Južna Bačka“,ili kako se već zove?Dade Opština lepe pare iz budžeta,išao predsednik u Brisel..i..!?
    Kakav turizam,kakvi bakrači!Imamo lepotu koju nam je Bog ili priroda dali i ništa više!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here