Održan „BAP Invent“

840

Udruženje pronalazača naše opštine je 05-06. maja u Sportskoj hali Tikvara u Bačkoj Palanci organizovalo „BAP INVENT“, sedmu međunarodnu izložbu inovacija, privrede, poljoprivrede, tehnološkog stvaralaštva mladih, starih i umetničkih zanata, domaće radinosti i ekologije sa postavkama:

  • Inovacije i nove tehnologije u funkciji energetske efikasnosti,
  • obnovljivih izvora energije,
  • razvoja poljoprivrede i proizvodnjehrane;
  • Inovacije u ekologiji i zaštiti životne sredine i stari i umetnički zanati i domaća radinost

U programu svečanog otvaranja izložbe su učestvovali članovi KUD „Petar Kočić“ i mladi modelari i robotičari iz OŠ „Vuk Karadžić“, a prisustvovali su, osim posetilaca, izlagača i medija, i predstavnici Opštine Bačka Palanka koja je sufinansirala manifestaciju. Izložbu je otvorio gospodin Branislav Šušnica, predsednik opštine Bačka Palanka.

Na manifestaciji je učestvovalo oko 70 inovatora iz naše zemlje, R.Srpske, Crne Gore, R.Hrvatske, Rumunije i R.Mađarske. Tema izložbe je bila Inovacije i nove tehnologije u oblasti ekologije, zaštite životne sredine i alternativnih izvora energije. Kao izlagači su učestvovali pronalazači sa funkcionalnim prototipovima ili gotovim proizvodima nastalim na osnovu inovativnih ideja.

Po dogovoru organizatora sa Savetom za rodnu ravnopravnost na izložbi su učestvovala udruženja i pojedinci koji se bave starim i umetničkim zanatima. U radnom delu je održan stručni seminar iz oblasti prepoznavanje i zaštita intelektualne svojine, energetska efikasnost i alternativni izvori energije, posebno u poljoprivrednoj proizvodnji, ekologiji i zaštiti životne sredine.

[wonderplugin_slider id=21]

 

Izložba je izuzetno dobro posećena. Sami učesnici su zadovoljni učešćem tako da smatramo da ćemo nastaviti sa održavanjem manifestacija ove vrste u našoj sredini. Zajednički zaključak učesnika da se održavanjem ove manifestacije podstiče inovativnost i razvoj novih tehnologija, razvoj privrede s konkurentnim proizvodima, kao i očuvanje tradicije i promocija proizvoda i usluga starih i umetničkih zanata. Tokom manifestacije smo izlagače upoznali sa našim mestom i okolinom, kako bismo u njima pobudili želju da nas ponovo posete.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here