„Lavovi BP“ drugi u Vojvodini

Rukometna Superliga Vojvodine za pionire

0
715

Na devetom, finalnom turniru Superlige Vojvodine, odigranom 5. maja u Novom Sadu, pioniri „Lavova BP“ su zabeležili dve važne pobede nad ekipama iz gornjeg dela tabele.


Savladani su vršnjaci „Dinama“ iz Pančeva sa ubedljivih 21:9 (12:2) i „Potisje Pleteksa“ iz Ade 21:19 (11:10). Tako je pionirska selekcija „Lavova BP“ ostvarila veliki uspeh osvajanjem drugog mesta u Super ligi Vojvodine, odmah iza neprikosnovene „Vojvodine“ iz Novog Sada.

„Lavove BP“ sada očekuje državno prvenstvo koje se igra u Arilju od 18. do 20. maja. „Lavovi BP“ su protiv Pančevaca pružili odličnu partiju i već na poluvremenu imali više nego ubedljivih plus 10. Trener Palančana Pero Šešum je u drugom poluvremenu šansu ukazao svim igračima koji su to i opravdali ubedljivom pobedom nad „Dinamom“.

Protiv Ađana se u prvom poluvremenu vodila izjednačena borba, igralo po sistemu gol za gol, tako da nijedna ekipa nije uspela da ostvari značajniju prednost. I u nastavku igre viđena je slična slika, sve do osam minuta pre kraja utakmice. Tada ekipa „Potisje Pleteksa“ iz Ade uspeva da dođe do prednosti 16:13, ali računajući da je sve gotovo, dolazi do opuštanja u njihovim redovima što im se, naravno, osvetilo.

„Lavovi BP“ u narednih šest minuta konsoliduju svoje redove i prave seriju od 6:1 čime uspevaju da vrate prednost na svoju stranu (19:17). Palančani u poslednjih par minuta uspevaju da skoncentrisanom i mudrom igrom očuvaju dva gola viška.

Drugo mesto u Vojvodini su za „Lavove BP“, predvođene trenerom Perom Šešumom, osvojili: Radičanin, Čuport, Soldo, Šević, Đurica, Lakić, Jerković, Ninković, Ćirko, Medić, Miljković, Urošev.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here