Dragan Jovanović: „Ovde se nešto desilo odavno. Niko više ne vodi računa ni o kome.“

0
411

„Ja uopšte ne znam kako nam se desilo da smo prvo izgubili uopšte volju da živimo jedni sa drugima. Ovde se nešto desilo odavno. Niko više ne vodi računa ni o kome. Svi misle samo na sebe i svi misle samo na interes“

Glumac Dragan Jovanović je u intervjuu za dnevni list „Danas“ rekao da će na predstojećim beogradskim izborima „svakako“ glasati, kao i da Beograd doživljava kao „turističku destinaciju“ od kada je on počeo da se posmatra kroz prizmu tog termina.

On je rekao da sada živi u Zemunu, jer igra dosta predstava, ali je poslednjih godina više na planini, nego u gradu.

„Svi misle samo na sebe i svi misle samo na interes. I Beograd je to postao – veliki interes, mesto gde treba da se prave novci, gde ljudi treba da stavljaju maske i glume građane Beograđne. Svi nešto glume… Nažalost, eto ja sam izgubio nadu i tako sam nešto i mogao da izjavim, da posle toliko godina kažem da bih ja u Beograd voleo da dođem samo kao turista, u grad u kojem sam rođen. Ali, dobro, i to je prihvatljivo… Samo je bitno da ne izgubio smisao za humor. Važno je provesti mnogo vremena u prirodi. Ja tek sada shvatam koliko sam bio uskraćen za tu prirodu“, rekao je Dragan Jovanović za „Danas“.

On smatra i da je, kada je reč o izborima, jedan od najvećih problema u tome što o sudbini čitavog naroda odlučuje pola naroda.

„Svi treba da nađu u sebi neku ideju o tome šta bi bilo dobro da oni urade, za koga da glasaju, da bi napravili situaciju u kojoj će moći da se razmišlja, da se razumom vodi ova zemlja i da razum nadjača“, rekao je Jovanović.

On dodaje i da retko daje intervjue, budući da se razočarao, ne samo u medije, nego u „sve zajedno“.

„To je bila 1996/97. godina – vreme šetnji. Tada sam bio veoma aktivan i jedanput, dok se formirao kordon policije, našao sam se u međuzoni gde su počeli da me udaraju pendrecima. Uspeo je da me spasi jedan stariji policajac kojem se i dan-danas zahvaljujem na tome što imam sva rebra. U tu tampon zonu je utrčala i moja žena, prišla mi, zagrlila me, zahvalila se gospodinu u uniformi, uzela me za ruku i odvela kući kod naše ćere“, rekao je Jovanović..

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here