Turbanologija

1019

TURBANOLOGIJA
Ili, kako mi se turban popeo na glavu

Ne znam više kako je počelo to s turbanom, no znam samo da nadošlo je brzo i iznenada poput letnjeg laganog pljuska da osveži moju usijanu glavicu u sred vrbopuca. I tako, dok razmišljah kako ću da pozovem L. i zamolim je da mi sašije jedan baš po meri stigao mi je poklon od nje. Kesa u kojoj su ludo đuskali dezeni bezobrazno uske i pomalo providne haljine i turban. Da, turban!

Ah, kako Kosmos nekad dok ne stigneš ni da udahneš i izdahneš ubaci naše željice (pa čak i modne) u svoj ekspres lonac i odmah ih skuva i pripremi. A ovo je, mora se priznati, bio pravi delikates.

Bianca Jagger

Turban. On je moćan. On je senzualan. On je hrabar. I samo takve umeju i da ga nose. Jer ono unutarnje što nose isijavaće kroz upravo to naizgled samo parče tkanine. O, da, verujte mi na reč! Turbane i veliko prstenje na malom prstu ruke nose samo Neustrašivice. Nije za svakog.

Turbane nose one sigurne u svaki korak, misao, reč i uzdah na planeti ovoj po kojoj hodimo i Univerzumu kojim lutamo. One koje ništa ne kriju. Počevši od lica, pogleda, osmeha, sitnih bora gde god one bile rođene i obrva koje nesputano pokazuju svoju pravu prirodu.

Turban nose one koje umeju biti bezobraznice i drznice, ali tek toliko koliko treba da se ko
god ne uvredi, a da ostane zaintirigiran i pomalo u čudu. One koje mogu i ne mogu sve same, čije čari plamte da misliš da ćeš da izgoriš od njih ali ne mariš jer se takve opekotine nose najslađe na svetu.

Bianca Jagger

Turbani su i sva otvorenost i sva mistika. Sila sabrana u oba pomenuta što ume da ispomera sve planinske vence, mora i okeane, sazveđa da isprepleta, sve- kad Neustrašivica koja ga nosi to poželi.

Kad god stanem ispred ogledala, nameštajući ga, pomislim na onu Neustrašivicu što živi na
drugom kraju planete, vanserijsku lepoticu kojoj se godine klanjaju, Bjanki Džeger. Ahh, kako ga je samo ona svojevremeno nosila. Žena senzacija, modni vatromet ludih sedamdesetih prošlog veka, divlje crne kose za koju se nije libila da je pokrije Njegovim Veličanstvom Turbanom koji vrišti: „Da, evo, stigla je! Ušla je! Gledajte je! Divite joj se takvoj, zajedno sa mnom!“ O, da, zasigurno je njim vrtela sve poglede plesnog podijuma onog čuvene diskoteke „54“.

Turban. On je moćan. On je senzualan. On je hrabar. Hipnotiše široke mase varoši. I ne mari ama baš za ništa.

I, znate šta još? Čuva vam glavu od „kera što laju“.

Ah, a ko ih još i čuje kad isti prekriva uši, jer, tamo ispod, sluša se najluđa disko plej lista Svemira.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here