Terenska kontrola sadnog materijala u Baču

0
765

Danas su, radnici Opštine Bač, Ivan Lovas ispred Kancelarije za poljoprivredu i Zoran Badivuk zadužen za praćenje ukupnog broja i stanja sadnica vetrozaštitnih pojaseva, izvršili terensku kontrolu sadnog materijala, koji se nalazi u putnom pojasu od Bača ka Vajskoj.

Terenskoj kontroli je prisustvovao i Rade Vukelić, ispred JKP „Zelenilo“ iz Sombora – odgovornog izvođača radova, po ugovoru koji je opština zaključila 2017. godine.

Sadni materijal koji su danas obišli je posađen u prvoj polovini decembra meseca prošle godine, i prema njihovim rečima u zadovoljavajućem je stanju. Realizacijom pomenutog ugovora posađeno je 1000 sadnica topole koje su se, prema rečima nadležnih, u odličnom procentu primile i razvijaju se kako je i predviđeno njihovim vegetacionim periodom.

Opština i ove godine planira da određeni deo sredstava ostvaren od zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini usmeri ka podizanju vetrozaštitnih pojaseva, imajući u vidu sveukupan ekološki i agronomski značaj ovih zasada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here