Nastup dramske sekcije

U OŠ "15. oktobar" u Pivnicama

1257

Rukovodioci dramske sekcije u Osnovnoj školi „15. oktobar“ u Pivnicama Jarmila Čobrda i Vesna Kamanj su prenele utiske sa nastupa dramske sekcije.


Dramska sekcija pivničke osnovne škole je sa predstavom „Kapetan Džon Piplfoks“ nastupala u Bačkom Petrovcu i Erdeviku. Članovi dramske sekcije 15. maja posetili su Osnovnu školu „Jan Čajak“ u Bačkom Petrovcu i izveli predstavu u Domu kulture.

Nakon predstave učenici su posetili školu gde su obišli ceo kompleks i upoznali se sa sadržajima koje ova škola nudi. Narednog dana su učenici iz Pivnica su posetili Osnovnu školu „Sava Šumanović“ u Erdeviku.

Ruženka Đurik je sa učenicima srdačno dočekala pivničku grupu i upoznala učenike sa školom. Učenici osnovne škole iz Erdevika su svojim referatima predstavili školu kroz istoriju i značajnu ličnost Save Šumanovića.

Pivničani su posetili i slovačko Kulturno-umetničko društvo, gde je realizovan nastup uz prisustvo velikog broja učenika, a predstava Pivničana je oduševila posetioce o čemu govore brojne ovacije.

Nakon nastupa je predsednik slovačkog KUD-a ugostio učenike OŠ „15. oktobar“ iz Pivnica i poveo ih na zanimljiv izlet. Posetili su ostatke drevne rimske Banje Kulinesa izvorom lekovite mineralne vode, koja je nekada korišćena za oporavak vojnika nakon bitke.

Nakon edukativnog dela usledile su sportsko-rekreativne aktivnosti u netaknutoj prirodi. Takođe su učenici iz Pivnica posetili i jezero Bruje nadomak Erdevika. Posle obilaska jezera i druženja nastavili su svoje putovanje u obližnje selo Bingula. U ovom malom sremskom mestu Slovaci održavaju svoju tradiciju kroz rad Kulturno-umetničkog društva „Štefanik“.

U Binguli su posetili učenike koji pohađaju folklornu i dramsku sekciju i razmenili iskustva. Učenici iz Pivnica su pokazali deo svoje predstave i zajedno sa njihovom decom otpevali pesmu – deo pivničkog pozorišnog komada. Zatim su njihova deca pokazala svoje koreografije i narodne pesme.

Predivno druženje se završilo sklapanjem novih prijateljstava uz predlog da se saradnja dveju škola nastavi i ubuduće.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here