U prvom planu izgradnja vrtića

Mesna zajednica Silbaš

1334

SILBAŠ: Jedan od najvećih problema sa kojim su se građani Silbaša suočavali u proteklom vremenu bio je problem zdrave pijaće vode.


Milan Kraguljac

– Uz veliko angažovanje odgovornih iz lokalne samouprave, ovaj problem smo protekle godine sa uspehom rešili, kaže predsednik Saveta Mesne zajednice Silbaš Milan Kraguljac.

– Puštanjem u rad novog bunara u septembru 2017. godine, Silbašani sada piju vodu koja je bakteriološki ispravna, a koja je pod stalnom kontrolnom nadležnih službi.

U Silbašu je po poslednjem popisu živelo 2.800 stanovnika. Kako bi poboljšali uslove za život, posebno onih mlađih, u ovom mestu su odlučili da izgrade vrtić. Donesena je odluka da se izgradi nova zgrada vrtića, a da se izbegne bilo kakvo renoviranje nekog već postojećeg objekta.

– Zbog promene projekta, izgradnja zgrade vrtića malo kasni. Naime, radovi su trebali početi početkom godine, ali su pomereni za nekoliko meseci, tačnije do sredine godine. Kada zgrada bude gotova, u njoj će biti smešteni deca od jedne do šest godina, ali i predškolci. Uradili smo krajem protekle godine anketu, tako da je izvesno da u našem mestu ima 95 dece koja mogu boraviti u objektu.

[wonderplugin_slider id=21]

 

Nakon preuzimanja nadležnosti od strane „Komunalprojekta“ oko odnošenja smeća i obavljanja sahrana, Silbašani nemaju primedbi na rad ovog preduzeća.

– U Silbašu i dalje radi jedan komunalni radnik koji obavlja poslove košenja trave na javnim površinama, u cengru sela, na fudbalskom igralištu, oko osnovne škole. Određenih problema imali smo tokom protekle godine sa deponijom smeća, na kojoj su registrovana tri požara, srećom bez bilo kakvih posledica. Nadam se da se oni neće više ponavljati.

Tokom 2017. godine uspešno smo rešili problem rasvete na otvorenim sportskim terenima, na kojima se godinama krajem jula održavaju turniri u malom fudbalu u pionirskoj i seniorskoj konkurenciji – naglašava Kraguljac.

Kada je u pitanju putna infrastruktura, Silbašani nemaju razloga za nezadovoljstvo. Naime, 2016. godine ovde je iznova obavljeno asfaltiranje jednog broja trotoarskih staza. Planirano je da se tokom ove godine radovi na asfaltiranju trotoara nastave. Radiće se trotoarske staze koje su u ovom trenutku najviše oštećene.

Žitelji Silbaša uglavnom se bave poljoprivrednom proizvodnjom. – Osim u poljoprivredi gde radi veliki broj naših građana, preostalo radno sposobno stanovništvo, zaposleno je u bačkopetrovačkoj firmi „BlockX“, zatim u „Marbo produktu“ u Bačkom Magliću, kao i „Aling Conel“-u i „Real Knitting“-u u Gajdobri.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here