Opština Bačka Palanka na četvrtom  „Beogradskom manifestu“

0
1282

Turistička organizacija opštine Bačka Palanka nastupila je, drugi put zaredom, na četvrtom  „Beogradskom manifestu“ – festivalu manifestacija i destinacija, koji se održao na Kalemegdanskoj tvrđavi u periodu od 25.-27.05.2018. godine.


„Beogradski manifest“  je najveći porodični festival u regionu koji se poslednjih godina  pozicionirao kao jedinstvena platforma za promociju manifestacija i turističkih destinacija iz Srbije i regiona.

Koncept festivala omogućava posetiocima da se kroz zabavan i kvalitetno proveden porodični dan upoznaju sa mogućnostima koje nudi regionalana turistička ponuda kao i da se na zanimljiv i interaktivan način predstave trendovi partnera manifestacije. Tokom tri dana u deset festivalskih zona i pet programskih bina, posetioci su pronašli odličnu zabavu u bogatim programima – zabava za decu, plesni performansi, filmske projekcije, koncerti, atrakcije, turizam, kultura, lepota, zdravlje, edukacije, promocije, jahanje konja, pivske, vinske i gastronomske degustacije.

Festival je otvorio Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković, koji je rekao da je posebna čast i zadovoljstvo što je ta zemlja ovogodišnji partner „Beogradskog manifesta“. Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Miroslav Knežević  je rekao da  Beograd, kao najveća i najposećenija turistička destinacija u Srbiji, svake godine beleži fantastične rezultate, te da su jedan od ključnih segmenata ponude upravo manifestacije jer one na pravi način predstavljaju sve ono što turizam Beograda i Srbije nude.

Više od 60 opština iz Srbije je predstavilo svoje kulturno, istorijsko i gastronomsko bogatstvo a lepote svoje zemlje predstavili su gosti iz Slovenije, Crne Gore i Republike Srpske koja je ove godine bila partner festivala.

U subotu, drugog dana festivala, na centralnoj bini nastupili su KUD „Koreni“ iz Bačke Palanke  i KUD „Petar Kočić“ iz Čelareva kao i rok grupa  „Santos Brothers band“,  čime je Turistička organizacija opštine predstavila svoj kulturno-umetnički program mnogobrojnim posetiocima.

Ove godine dečija zona je, pored brojnih interaktivnih sadržaja , pozorišnih predstava, dečijih horovaa, klovnova, štulaša, kostimiranih junaka iz bajki i mađioničara, oplemenjena i novim društveno odgovornim akcijama u kojima su najmlađi posetioci i njihovi  roditelji saznali nešto više o značaju reciklaže za očuvanje životne sredine i bezbednosti dece u saobrćaju.

Po prvi put ove godine, deo programa je i Festival domaćih zanatskih piva i Festival vina, gde su se predstavile neke od najboljih kraft pivara i vinarija u Srbiji. Za uspeh i razvoj festivala značajna je podrška Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Grada Beograda, Turističkih organizacija Srbije i Beograda i Privredne komore  Srbije.

Ono što je svakako bitno, za jedan ovako veliki  i značajan festival, je da je ulaz za sve posetioce bio besplatan tako da se procenjuje da je ove godine „Beogradski manifest“ posetilo preko 100.000 posetilaca.

The specified slider is trashed.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here