Mirović: Prioritet rekonstrukcija puta Novi Sad – Bačka Palanka

1
2113

BAČKA PALANKA: Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović bio je danas u poseti opštini Bačka Palanka.


Tom prilikom, zajedno sa predsednikom opštine Branislavom Šušnicom, obišao je završetak radova na rekonstrukciji puta od Mladenova do opštine Bač, kao i fabriku kompanije Nektar. Nakon toga, u velikoj sali Skupštine-opštine Bačka Palanka, održana je konstitutivna sednica Socijalno – ekonomskog saveta Opštine Bačka Palanka.

Igor Mirović je istakao da je veliko zadovoljstvo što je obišao kompaniju „Nektar“ jer je ona jedna od vodećih u čitavoj zemlji.

„Kompanija „Nektar“ je svojim radom podstakla poljoprivrednike u Bačkoj Palanci i okolini da diversifikuju proizvodnju – da sade jagode, maline, jabuke… Pokrajinska vlada podstiče takvu vrstu delatnosti i prelazi sa ranijih poljoprivrednih formi – ratarenja na druge proizvode. Ti ljudi imaju svoju sigurnu kompaniju koja će se razvijati i narednih godina“, rekao je premijer Pokrajinske vlade.

Kao najvažniju temu današnje konstitutivne sednice, Igor Mirović je istakao inicijativu za rekonstrukciju puta Novi Sad-Bačka Palanka i naglasio da će to biti jedna od tema na sednici dve Vlade – republičke i pokrajinske.

„Danas ćemo imati razgovore sa predstavnicima celokupne privrede Bačke Palanke. Naša inicijativa, na zahtev privrede Bačke Palanke jeste da se u ovoj i narednoj godini izradi projekat i rekontruiše put od Novog Sada do Bačke Palanke“, kaže Mirović.

On dodaje da kompanije koje ovde posluju imaju ogromne transportne jedinice, velike količine robe koje treba da prevezu pa je od velike važnosti rekonstrukcija ovog puta. „Mi ćemo danas pokrenuti to na zajedničkom sastanku sa rukovodstvom opštine“.

Igor Mirović napominje da je Bačka Palanka razvijena opština, ali ne u meri da joj nije potrebna pomoć Pokrajinske vlade i da će ona nastojati da preko Razvojne agencije Vojvodine podstakne dalje zapošljavanje u Bačkoj Palanci, da ona polako, ali sigurno stiže one opštine u Vojvodini koje su već došle do nivoa da imaju 3, 4 ili 5 procenata nezaposlenosti.

Predsednik Opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica kaže da je Opština uputila poziv Pokrajinskoj vladi da predsednik Igor Mirović dođe u Bačku Palanku i da je premijer, u vrlo kratkom roku, odgovorio svojom posetom.

Kao najvažnije u vezi posete Igora Mirovića, Šušnica je istakao inicijativu za izradu projektno-tehničke dokumentacije puta od Novog Sada do Bačke Palanke.

Generalni direktor kompanije „Nektar“, Čedo Praška rekao je da ova kompanija ove godine slavi jubilej – 20 godina od početka rada.

„Nektar“ je dobar primer kako od malog lokalnog preduzeća postati liderska kompanija koja je prevazišla prostor Srbije i već je najveća u Jugoistočnoj Evropi što se tiče prerade voća i proizvodnje sokova.

Grupacija „Radun“ ima godišnji promet od preko 110 miliona evra. Izvozimo u 50 zemalja, a dalji planovi podrazumevaju širenje tržišta na prostorima Azije, Afrike i Amerike.

Ono što ovu kompaniju izdvaja na tržištu jeste zaokružen proces proizvodnje – od njive do gotovog proizvoda, što garantuje stalan kvalitet, a to su potrošači prepoznali.

Novi projekat kompanije „Nektar“ ove godine je razvoj fabrike za proizvodnju organskih proizvoda na bazi voća i mleka. Projekat je u završnoj fazi, a ovakva fabrika bila bi prva u regionu.

 

1 KOMENTAR

  1. dođite da vidite devastaciju centra sela Pivnice sa 12 industrijskih silosa nadomak osnocne škole i Srpske Pravoslavne crkve ,pa da čujemo Vaš komentar!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here