Kup Srbije u sprint triatlonu u Bačkom Novom Selu

661

BAČKO NOVO SELO: U nedelju (10.06.) u Bačkom Novom Selu održaće se 2. BNS triatlon – Kup Srbije u sprit triatlonu. 


Nastupiće većina najboljih takmičara iz naše zemlje pa i zemalja regiona pa će tako meštani imati priliku da gledaju kadetske, juniorske pa i seniorske reprezentativce naše zemlje.

Takmičenje će se sastojati iz više trka u različitim distancama sa istim redosledom disciplina, kako je to i propisano u svetskom triatlonu još od davnih 1970-tih, a koji je olimpijska disciplina od Sidneja 2000. godine.

Plivaće se u rukavcu, potom voziti bicikl do centra Bača i na samom kraju trčanje nasipom, sve to naravno spojeno jedno za drugim. Organizator je priredio i revijalnu trku štafeta gde će pravo učešća imati svi zainteresovani, a na samom kraju nakon proglašenja najboljih po kategorijama sledi zajednički ručak na Čardi.

Organizatori su MZ Bačko novi selo Opština Bač-Turistička organizacija opštine Bač i Triatlon klub“Dynamic“ Novi Sad čiji je član naš meštanin Davorin Popović pa ćemo tako takmičare ovog kluba smatrati domaćim.

Prošlo leto je u Bačkom Novom Selu održana triatlon trka na regionalnog karaktera na kojoj su učestvovali takmičari raznih kategorija iz cele Vojvodine. Nakon dobre generalne probe, Bačko Novo Selo se pokazalo kao odlično mesto, a meštani kao odlični domaćini pa će takmičenje ovog puta biti u zvaničnom kalendaru Srpske triatlon unije i bodovaće se za Kup Srbije. Dođite u nedelju 10.06. i ulepšajte sebi vikend!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here