11. Međunarodni dečiji festival folklora „Ala volem kolo da igram“

0
1540

CTKU „Kosta Abrašević“ iz Bačke Palanke organizuje 11. Međunarodni dečiji festival folklora „Ala volem kolo da igram“ koji će se održati 9. juna u Baču i 10. juna u Bačkoj Palanci.


„Sa velikim zadovoljstvom mogu da najavim 11. po redu Međunarodni dečiji festival folklora „Ala volem kolo da igram“. Nakon dugih pet godina pauze, ovaj festival možda malo siromašniji u odnosu na predhodne godine sa gostima iz inostranstva, (naravno zbog finansijske situacije), ipak smo uspeli da uz finansijsku podršku roditelja, prijatelja ove kuće, preduzetnika, pojedinih velikih firmi i delićem sredstava za sufinansiranje projekata u oblasti turizma, obezbedimo dovoljno sredstava za organizaciju ovakvog jednog festivala“, rekla je sekretar CTKU „Kosta Abrašević Ljiljana Žihlavski za BaP vesti.

Na festivalu će nastupiti preko 350 dece uzrasta od 4-16 godina. U Baču pored domaćina nastupiće i grupe iz Tovariševa, Selenče, Rume, Vreoca, Republike Srpske i naravno članovi CTKU „Kosta Abrašević“.

Sutradan u nedelju 10. juna u Bačkoj Palanci, pored domaćina i opštinskih grupa iz Neština, Tovariševa, Nove Gajdobre, Bača, baletskog studija „Pirueta“, dolaze još dve grupe iz Bosne i Hercegovine i Mađarske.

Defile svih učesnika zakazan je za 18:30, a nastup će se održati na platou ispred zgrade „Erste“ banke sa početkom u 19:30 časova.  Koncert otvara orkestar harmonika iz muzičke škole „Stevan Hristić“ koji su na 43. Međunarodnom susretu harmonikaša u Puli osvojili prvu nagradu.

„Ovim putem pozivamo sve naše sugrađane iz cele opštine da dođu i uživaju na koncertu gde ih očekuju igre iz raznih krajeva Srbije i regiona“, rekla je Ljiljana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here