Bačka Palanka formirala Socijalno-ekonomski savet

842

BAČKA PALANKA: Opštinsko veće Bačke Palanke formiralo je prošle nedelje Socijalno-ekonomski savet u ovoj lokalnoj samoupravi.


Pripreme za ovaj posao trajale su nekoliko meseci, a prvoj sednici prisustvovao je i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

– Prema Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju Evropskoj uniji proistekla je i naša obaveza da formiramo socijalno-ekonomski savet – rekao je za Dnevnik Aleksandar Borković, zamenik predsednika opštine Bačka Palanka.

[wonderplugin_slider id=26]

 

– Kroz taj savet moguće je ostvarivati tripartitni socijalni dijalog između predstavnika lokalne samouprave, sindikata i privrede. Nedavno smo u Bačkoj Palanci formirali Uniju poslodavaca, pa su time ispunjeni svi uslovi za formiranje Socijalno-ekonomskog saveta opštine Bačka Palanka.

Na sednici Opštinskog veća rečeno je da je da je zakonska obaveza lokalne samouprave da finansira rad socijalno-ekonomskog saveta, a sredstva su obezbeđena u budžetu Bačkopalanačke opštine.

– Mi smo jedna od prvih, ako ne i prva, opština u Srbiji koja je formirala socijalno-ekonomski savet – naglasio je Borković.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here