Uspešna turneja i zlatno odličje

Iz aktivnosti CTKU "Kosta Abrašević"

1021

Od 01. do 03. juna boravili smo na turneji u Ljubljani kod prijatelja iz Srpkog kulturnog umetničkog društva „Vidovdan“ koji su nas posetili prošle godine u decembru mesecu na našem dečijem novogodišnjem koncertu, kažu članovi starijeg dečijeg izvođačkog ansambla CTKU „Kosta Abrašević“ iz Bačke Palanke.

Prvog dana turneje, imali smo priliku da posetimo jezero Bled i uživamo u predivnoj prirodi koja okružuje ovo jezero. Najveći utisak na decu, ostavila je tvrđava do koje vodi 500 stepenica i predstavila je pravi izazov za sve članove, ali vredelo je svakog truda, jer nas je čekao pogled od kojeg zastaje dah.

Šetali smo se kroz celu tvrđavu na kojoj su uvek neka događanja. Tog dana se baš spremala predstava u izvođenju slovenačke glumačke trupe, gde su svi učesnici bili obučeni u nošnje iz srednjeg veka, dok je jedan deo tvrđave bio opremljen raznim rekvizitima iz tog doba.

Nakon toga, zaputili smo se u Ljubljanu gde su nas dočekali naši domaćini. Sledećeg dana u jutarnjim časovima smo uživali u prelepoj Ljubljani i upoznavali grad i njegove znamenitosti.

U popodnevnim časovima je počela priprema za godišnji koncert u SKD-u „Vidovdan“ na kom smo bili gosti iznenađenja. Koncert je gledan sa puno podrške i aplauza od strane njihove publike. Ostavili smo sjajne utiske kod domaćina, deca su dobila sve pohvale kako za igru, tako i za celokupni boravak.

Zbog daljih obaveza, turneju smo morali malo da „skratimo“ jer se u nedelju 03. juna u Bačkoj Topoli održavao 57. muzički festival dece Vojvodine.

Učestvovalo je 30 ansambala iz cele Vojvodine u kategorijama starijeg i mlađeg uzrasta. CTKU „Kosta Abrašević“ je u kategoriji starijeg dečijeg izvođačkog ansambla osvojio zlatno odličje.

Ovim putem čestitamo dečijem izvođačkom starijem ansamblu na osvojenoj nagradi, kao i njihovom umetničkom rukovodiocu Maji Štajn i šefu orkestra Nemanji Nešković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here