Svečani prijem šampiona

Ponos Bačke Palanke

1174

BAČKA PALANKA: Danas, 12. juna 2018. godine, u maloj sali Skupštine opštine Bačka Palanka, Predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica sa svojim saradnicima
upriličio je svečani prijem naših kajakaških šampiona, Milenka Zorića i Marka
Dragosavljevića.

Na Evropskom prvenstvu održanom u Beogradu, Milenko Zorić osvojio je zlatnu medalju u kajak dvosedu na 1000 metara uz svetski rekord, a Marko Dragosavljević bronzanu medalju u kajak jednosedu na 200 metara.


Branislav Šušnica, Predsednik opštine Bačka Palanka

Predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica čestitao je Milenku i Marku na osvojenim medaljama i poželeo im veliki uspeh na Svetskom prvenstvu u Portugalu.

„Lepo je biti Predsednik opštine u kojoj imamo ovakve šampione. Mi u Opštini Bačka Palanka uvek smo stojali iza sportista, i nastavićemo kao lokalna samouprava da ulažemo u sport, a posebno u mlade sportiste“.

Jučerašnju posetu delegacije Evropske kajakaške asocijacije Šušnica ocenjuje kao veoma značajnu za Bačku Palanku, jer bi opština realizacijom projekta regatnog centra imala višestruke benefite.

„Posetu delegacije ECA inicirao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i uputio ih upravo na našu opštinu kao mesto koje ima izuzetno kvalitetan projekat za izgradnju regatnog centra“.


 

Milenko Zorić

Naš svetski rekorder i osvajač zlata na Evropslom prvenstu u Beogradu Milenko Zorić kaže da do sad on i Marko nisu nikada izveslali svetski rekord, čak ni u pripremnom periodu, ali su bili veoma nadahnuti u finalnoj trci i uz zlatnu medalju oborili su i svetski rekord u K-2 na 1000 metara.

„Biti svetski rekorder je sjajan osećaj. Trudili smo se da pred domaćom publikom osvojimo zlato i to smo uspeli. Uslovi na stazi su bili dobri samim tim smo uspeli da izveslamo sjajnu trku i oborimo svetski rekord“.

Za Milenka slede pripreme, ali i odbrana titule na Svetkom prvenstvu u Portugalu. Želimo mu puno uspeha.


Marko Dragosavljević

Osvajač bronze na Evropskom prvenstvu u Beogradu i vlasnik ukupno šest medalja sa važnih takmičenja, Marko Dragoslavljević kaže da je zadovoljan samom trkom i da mu je malo falilo da stigne i do zlatnog odličja.

„Trka je bila perfektna, nisam napravio nijednu grešku, od samog starta sve je išlo kako treba i kako sam zamislio. Dao sam sve od sebe, i sreća se osmehnula.

U razgovoru smo se osvrnuli i na klubski rivalitet sa Strahinjom Stefanovićem.

„Dobro je što imam konkurenciju u našem klubu. Strahinja je moj prijatelj i mislim da zahvaljujući tom rivalitetu obojica napredujemo i u treninzima i na takmičenjima“.

Marka čekaju Mediteranske igre, a nakon toga slede pripreme za Svetsko prvenstvo u Portugalu.

Uspesi Marka i Milenka obradovali su celu Srbiju, a Marko kaže da je posle svega najlepše vratiti se kući u svoj grad jer su tu oni koji ga najviše vole i bodre.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here