Predstavnici opštine Bačka Palanka na Festivalu vina „Interfest“

0
1590

NOVI SAD: Međunarodni festival vina „Interfest“, 15. po redu, počinje danas, 14. juna na Trgu slobode, i trajaće do subote, 16. juna.

Posetioci će imati priliku da probaju neku od 500 vinskih etiketa iz više od sto vinskih podruma, najavila je direktorka festivala Nataša Budisavljević Radišić.

Foto: arhiva

Tokom festivala biće organizovane i razne radionice i paneli, kao i bogat muzički program na Trgu slobode. Muzički program će prvog i drugog dana početi u 20 časova, dok će poslednjeg dana manifestacije muzika na trgu početi u 19:30 časova. Program će uglavnom uključivati tamburaške orkestre, ali i klasičnu, filmsku i modernu pop-rok muziku.

Vinarija „Praška“ – Bačka Palanka

Jedan od panela biće i degustacija vina koja su na ovogodišnjim prestižnim takmičenjima „Decanter World Wine Awards“ (London) i „Balkans International Wine Competition“ (Sofija) osvojila nagrade. Uz priču o tome kako se gradi kvalitet i dostiže uspeh, kao i na koji način se vrši ocenjivanje, posetioci će imati priliku da probaju šest vrhunskih vina Srbije, koja u velikoj konkurenciji osvajaju Evropu i svet.

Na ovogodišnjem „Interfestu“ biće predstavljen projekat „Central Danube Tour“. Ovaj projekat odnosi se na prekograničnu saradnju Hrvatske i Srbije, čiji je cilj da unapredi turistički razvoj u prekograničnoj regiji Srednjeg Dunava.

Festival će sva tri dana biti otvoren od 19 sati do ponoći. Vaučeri za degustaciju iznosiće 100 dinara, dok će cena vinske čaše biti 250 dinara.

Vinarija „Tri međe i oblak“ – Neštin

Opština Bačka Palanka predstavlja svoje brendove

U organizaciji Opštine Bačka Palanka i Turističke organizacije opštine Bačka Palanka na Međunarodnom festivalu vina „Interfest“ na zajedničkom štandu biće predstavljeni lokalni proizvođači:

• Vinarija Tri međe i oblak, Neštin
• Vinarija Stakić, Bačka Palanka
• Destilerija Knežević, Neštin
• Vinarija Praška, Bačka Palanka
• Aleksandar tartufi, Bačka Palanka
• Domaća rakijica Sladić, Neštin

Posetite štand proizvođača iz opštine Bačka Palanka!

Aleksandar tartufi, Bačka Palanka i Domaća rakijica Sladić, Neštin

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here