Na okupu elitna generacija Ekonomske škole

2196

I ove godine je na okupu bila jedna divna i elitna generacija prve Ekonomske škole u Bačkoj Palanci.


Naše druženje je počelo davne 1956/57. godine i traje i dan danas. Radujemo se svakom našem sadašnjem, a i budućem sastanku bez obzira gde se ko nalazi i gde živi. Svi se trude da dođu na zakazani sastanak naše generacije koji se održava svake godine i to poslednje subote maja.

[wonderplugin_slider id=21]

 

Ove godine je sastanak održan u ugostiteljskom objektu „Idila plus“ gde nam je druženje bilo odlično. Bilo bi još bolje i lepše da smo svi iz generacije na okupu. Na žalost, vreme je nezaustavljivo, a mi starimo. Jedan broj profesora, koleginica i kolega nas je napustio, a neki su slabog zdravstvenog stanja te nisu mogli da prisustvuju ovom našem nezaboravnom druženju.

Ova prva generacija Ekonomske škole je zaista za svaku pohvalu. Po završetku Ekonomske škole, školske 1959/60. godine, neki su se odmah zaposlili, a pojedini nastavili školovanje na fakultetima i uglavnom ih sa uspehom i završili. U svojim radnim organizacijama i jedni i drugi bili su nosioci privrednog razvoja u svojim sredinama.

Morali bi istaći da u ovoj generaciji nema kriminalaca, tajkuna, lopova i prekršioca zakona, tako da sa ponosom ističemo da iz ove generacije niko nije bio u pritvoru, a kamoli u zatvoru zbog nečasnih radnji. Na kraju bih naglasio da se ova generacija voli i poštuje kao jedna divna porodica. I na svakom rastanku, radujemo se novom sastanku, a to je poslednja subota u maju 2019. godine.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here