SSŠ „Dr Radivoj Uvalić“ realizuje projekat „Živimo zajedno“

815

Srednja stručna škola „Dr Radivoj Uvalić“ realizuje projekat „Živimo zajedno“ koji je odobrio Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.


Tim koji prati javne pozive i konkurse se uključio u projekat „Živimo zajedno“ i to u delu negovanja multikulturalnosti i tradicije maternjeg jezika pripadnika nacionalnih manjina i nacionalnih zajednica.

Ceo projekat je osmišljen tako da učenici različitih nacionalnosti (Srbi, Slovaci, Mađari, Romi) predstave tradiciju, kulturu i običaje svoje nacionalnosti i da napišu to na svom maternjem jeziku, prevedu to i okače na pano u školskom holu.

[wonderplugin_slider id=21]

 

Pored ovih radova, na panou se nalaze i literarni i likovni radovi na temu običaja, tradicije i kulture svoga naroda. U okviru ovog projekta je u aprilu ove godine u SSŠ „Dr Radivoj Uvalić“ održan „Dan maternjeg jezika“ u kome su deca na slovačkom, mađarskom i romskom jeziku čitali pesme i prevodili na srpski jezik.

Škola će nagraditi decu koja su dobrovoljno učestvovala u realizaciji ovog projekta sa majicama. Još jedan deo projekta treba da se uradi do kraja juna. S obzirom na to da škola ima smerove za ugostiteljstvo i turizam, projektom je predviđeno da deca kuvaju svoja nacionalna jela.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here