Pioniri osvojili Letnju ligu

Iz KK "Feniks"

657

BAČKA PALANKA: Pioniri „Feniksa“ rođeni 2004. godine i mlađi osvojili su Letnju ligu KSV.


Palančani su u poslednjem odlučujućem meču na svom parketu savladali „Džoker“ iz Sombora sa 66:52 i na taj način postali prvaci. Utakmica je bila dosta napeta i neizvesna, s obzirom na značaj susreta.

Odlučujuću prednost domaći tim je stekao u drugoj četvrtini kada je igrao dobru odbranu i dozvolio Somborčanima da u tom periodu postignu samo šest poena. Na odmor se otišlo sa plus 13 u korist „Feniksa“, a domaći sastav je i u trećem periodu nastavio sa dobrom odbranom i efikasnim napadom pa prednost raste na plus 21 (58:37).

U poslednjoj četvrtini očekivano dolazi do opuštanja u redovima domaćina, a trener domaće ekipe je šansu pružio i igračima koji su do tada imali manju minutažu. Gosti su to iskoristili i smanjili na 52:66, ali vremena ni snage za nešto više od toga nisu imali.

Za najboljeg igrača u Letnjoj ligi je priznanje dobio Zoran Šijakov iz „Feniksa“, a za najboljeg trenera je proglašen strateg domaće ekipe Tomislav Đuretić. Ovaj uspeh su ostvarili: Đurica, Mirosavljević, Novaković, Suđić, Marković, Šijakov, Šešum, Ninković, Ćirić, Džinić, Zec, Jocić, Fodora, Radusin.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here