Ko je nadležan za bezbednost na nezavršenim devlastiranim objektima?

1
2631

BAČKA PALANKA: Nakon što je Radoslav Karanović primetio da se deca nalaze na ivici nezaštićenog otvorenog svetlarnika na 4. spratu jedne od nezavršenih zgrada u ulici Cara Lazara, a koje su pod decenijskim sporom koji vodi Opština Bačka Palanka i kompanija „Zečević“ (trenutno u stečaju), kao savestan građanin pozvao je policiju u nadi da će oni intervenisati i sprečiti moguću neželjenu situaciju.

Radoslav Karanović

Policija se u ovom slučaju izjasnila nenadležnim jer, kako kažu, „ne smeju da pričaju sa maloletnicima i ne smeju na privatan posed“. Radoslava su u policiji posavetovali da o ovoj situaciji obavesti roditelje.

Savesni Radoslav Karanović je na svojoj facebook stranici objavio fotografiju i tekst koji prenosimo u celosti.

Pogledaj: Konj upao u otvorenu šahtu i uginuo

Na svu sreću, nije došlo do nesrećne situacije. Ono na čega ukazuje ova priča, kao i priča o konju koji je upao u šaht prošle godine upravo ispred parcele na kojoj se nalazi ovaj objekat, jeste pitanje:

Ko je nadležen za bezbednost na devlastiranim nezaštićenim objektima? 

Iskreno se nadamo da će se neko od nadležnih ili neko od poslanika u Skupštini opštine Bačka Palanka pozabaviti ovim pitanjem i da će se uskoro doći do rešenja ovog bezbedonosnog problema.

 

1 KOMENTAR

  1. Starije maloletnike pod dejstvom narkotika i u alkoholisanom stanju roditelji mogu pronaći na dečijem igralištu u ulici 9. Vojvođanske udarne brigade. Na pozive zabrinutih građana policija ne šalje patrole da oduzme narkotike i alkohol. Dečija igrališta osvanu oštećena i po rečima upravnika zgrade niko više nije nedležan za popravku. Prethodnu noć jedan od ovih mladića je preminuo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here