Industrijska zona Sever dobija kanalizaciju

925

Velike firme i fabrike koje posluju Industrijskoj zoni Sever će uskoro biti priključene na kanalizacionu mrežu, što je ispunjenje jednog od obećanja lokalne samouprave.


Radovi na izgradnji kanalizacije u Industrijskoj zoni Sever su počeli 11. juna, vrednost investicije je 11 miliona dinara, a rok za završetak investicije je 2. avgust. Radove su u četvrtak obišli predsednik Opštine Branislav Šušnica i direktor JKP „Komunalprojekt“ Aleksandar Bogunović.

– Ova investicija je dugo obećavana, mnoge su je vlasti obećavale, ali nisu imali snage ni političke volje da to ispune, a sada je mi završavamo. Ovde ima puno velikih firmi, giganata i sramota je da u dvadesetprvom veku oni rade na septičkim jamama. Ono što smo obećali to i radimo, smogli smo snage i volje da papirološki dovedemo da radovi krenu, a tu smo potrošili sigurno godinu dana, kaže predsednik Opštine Branislav Šušnica.

Direktor JKP „Komunalprojekt“ Aleksandar Bogunović je istakao da je kanalizaciona mreža dugačka 1.100 metara.

– Lokalna samouprava je imala sluha za infrastrukturne probleme u Industrijskoj zoni Sever i nakon dugog niza godina smo započeli radove. Posle samo nekoliko dana su završeni radovi na priključku u dužini od 70 metara, a trenutno se izvode radovi na glavnom kolektoru u dužini od 700 metara.

Nakon toga, idemo na izgradnju tri sekundarna kolektora. Radovi teku planiranom dinamikom i očekujem da ispoštujemo rokove, istakao je direktor JKP „Komunalprojekt“ Aleksandar Bogunović i dodao da radove izvodi bačkopalanačko javno komunalno preduzeće sa podizvođačem „Resa gradnja“ iz Novih Banovaca.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here